LANDSCHAPSPARK MOERENBURG

Landschapspark Moerenburg is voor veel Tilburgers bekend terrein, gelegen tussen het Wilhelminakanaal, de spoorlijn Tilburg-Boxtel, de Burgemeester Bechtweg en de snelweg A65. In dit buitengebied, vlakbij de Piushaven, wordt veel gefietst en gewandeld. Het kenmerkt zich dan ook door open weilanden, bomen, waterplassen en een agrarisch gebied met historische boerderijen. Moerenburg versterkt de kwaliteit van de aangrenzende stedelijke ontwikkelingen zoals de ontwikkeling van de Piushaven. Voor de direct aangrenzende woonwijken Jeruzalem en Armhoefse Akkers is Moerenburg de achtertuin.

Een uitstekende plek om te recreëren dat is Landschapspark Moerenburg! Naast het versterken van de groenfunctie, is de gemeente Tilburg hard bezig om in dit gebied ook een stukje historie en cultuur terug te brengen. Moerenburg heeft binnenkort dus nog meer te bieden! ná de draaibrug.

BEZOEKERSCENTRUM MOERENBURG

Café Zomerlust, gelegen aan een van de ingangswegen van Landschapspark Moerenburg (Oisterwijksebaan), is tevens ingericht als Bezoekerscentrum voor Moerenburg en Het Groene Woud. U kunt er terecht voor handige informatie over het gebied en fiets- en wandelroutes. U vindt hier ook oplaadpunten (op zonne-energie) voor elektrische fietsen. Meer informatie: www.moerenburg.info.