Plan je bezoek

Ben je van plan onze bruisende stadshaven te bezoeken?

De Piushaven is een gebied dat continu verandert. Of je nu met de bus, de auto of op de fiets komt, het is altijd handig vooraf je bezoek te plannen. Plan met onderstaande informatie gemakkelijk je bezoek aan de Tilburgse haven. Tot snel!

Plan je bezoek

Parkeren

De Tilburgse binnenstad is autoluw, maar de Piushaven is voorzien van voldoende parkeerplaatsen. Achter restaurant Shinzo, aan de Schoenerstraat 7 ligt de parkeerplaats ‘Parking Piushaven’. Direct langs het water van de haven en in de straten van de aangrenzende woonwijken vind je voldoende betaalde parkeerplaatsen. Parkeren aan de haven doe je door je kenteken aan te melden bij de parkeerautomaat of via een parkeerapp. Een dagkaart kost €25,-.

Op loopafstand van de haven bevindt zich Parkeergarage Koningsplein welke ruimte biedt voor 450 auto’s. De parkeergarage is geopend van maandag t/m zondag, van 07.00 tot 04.30. Bekijk hier de tarieven. Daarnaast vind je op circa 500 meter het parkeerterrein van de AaBee Fabriek waar gratis geparkeerd kan worden. Op de website van dit unieke winkelcentrum vind je meer informatie over het winkelaanbod en de historie van deze ‘Neerlands grootste wollendekenfabriek’.

Pak de bus!

Rondom de Piushaven vind je bushaltes in de Piusstraat, Fatimastraat en Lourdesstraat. De bushalte aan de Lourdesstraat ligt zo’n 250 meter verwijderd van de waterkant, de halte aan de Fatimastraat 300 meter en de halte aan de Piusstraat 350 meter. 

Bekijk hier de actuele vertrek- en aankomsttijden van de verschillende buslijnen.

Openbaar<br><span>vervoer</span>
Openbaar
vervoer

Toegankelijkheid

Ook wanneer je minder mobiel bent is het zorgeloos vertoeven aan de Piushaven. Naast een toegankelijke openbare ruimte met aflopende stoepen en voornamelijk vlakke paden, zijn veel restaurants en winkels zo ingericht dat personen in een scootmobiel of rolstoel zichzelf makkelijk kunnen verplaatsen en zijn er invaliden toiletten aanwezig.

Openingstijden

De Piushaven is het gehele jaar door te bezoeken. Zowel in de zomer, als in de winter is onze stadshaven de ultieme uitvalbasis voor een dagje weg. Het gebied herbergt diverse mooie wandelroutes, activiteiten op het water voor jong en oud en tal van fijne restaurants die je in de winter warm houden en in de zomer ruimte bieden op hun gezellige terrassen.

De meeste restaurants zijn geopend van woensdag tot en met zondag, sommige zijn gesloten op maandag, dinsdag en/of woensdag. De winkels zijn in het algemeen open van woensdag tot en met zondag. Bekijk op deze pagina de openingstijden per restaurant en winkel.

Varen en aanleggen

Het is voor zowel zomerse passanten als voor winterliggers goed toeven in de Piushaven

De combinatie van groen en natuur met een bruisend stadsleven, maken onze haven een veelzijdige uitvalbasis. Tijdens het passantenseizoen worden de bruggen ‘Prinsenhoeven’ en ‘den Ophef’ dagelijks bediend. Buiten het passantenseizoen draaien deze bruggen uitsluitend op aanvraag voor overwinteraars, vaste liggers en evenementen. 

Op deze pagina vind je meer informatie over het passantenseizoen, de tarieven en faciliteiten.