Natuur

Ontdek de natuur van de Piushaven

En sluit de wandeling af met een heerlijk bezoekje aan de Gastronomische Boulevard van Tilburg. Ontdek de harmonie tussen het stadsleven van Tilburg en de natuurlijke schoonheid van de haven. Het water in de Piushaven zorgt voor een prachtige verbinding van het bruisende stadsleven in Tilburg naar het natuurgebied in Moerenburg. 

Om de Piushaven zo veelzijdig mogelijk in te zetten is de haven ingedeeld op drie verschillende onderdelen. 

Natuur

Parkade

Hoe dichter bij het centrum hoe meer reuring. Hier ontdek je de Gastronomische Boulevard in Tilburg, waar het bruisende stadsleven tot zijn recht komt. In de richting van het kanaal overheerst daarentegen de rust. De zone vanaf de havenkom tot aan de brug wordt gekenmerkt door de wens naar levendigheid in de vorm van evenementen, cultuur en sport.

achtergrond lijnen

Uitgelicht

Laat je inspireren door de Piushaven!

Parkweg

De zone vanaf het begin van de ophef- tot aan de draaibrug (noordoever) en tot aan den Ophef (zuidoever) heeft als doel levendigheid te creƫren door middel van wandel- en fietsmogelijkheden, evenals kleine initiatieven en gebeurtenissen die rekening houden met de natuur. Neem je picknickmand mee en geniet langs het water; dit gebied is het ideale ontspanningsgebied om aangenaam te vertoeven.

Parkerf

De zone vanaf de draaibrug tot aan het Wilhelminakanaal staat geen recreatief gebruik op en rond het water toe, met uitzondering van het gebruik als verbindende schakel tussen de stad en het buitengebied. Hier heerst de rust, waarbij het natuurgebied centraal staat. Ideale plek om te verblijven of te picknicken langs het water.

Moerenburg

Landschapspark Moerenburg is voor veel Tilburgers bekend terrein, gelegen tussen het Wilhelminakanaal, de spoorlijn Tilburg-Boxtel, de Burgemeester Bechtweg en de snelweg A65. In dit buitengebied, vlakbij de Piushaven, wordt veel gefietst en gewandeld. Het kenmerkt zich dan ook door open weilanden, bomen, waterplassen en een agrarisch gebied met historische boerderijen. Moerenburg versterkt de kwaliteit van de aangrenzende stedelijke ontwikkelingen zoals de ontwikkeling van de Piushaven. Voor de direct aangrenzende woonwijken Jeruzalem en Armhoefse Akkers is Moerenburg de achtertuin.