Wonen

Heerlijk wonen in een groene omgeving

Ooit was het een wat verwaarloosde industriehaven tussen bedrijfspanden, nu is rond de Piushaven een prachtig stedelijk gebied in ontwikkeling waar wonen, werken en recreëren samengaan. In de haven liggen het gehele jaar historische, bewoonde schepen en tijdens het havenseizoen is het een vriendelijke en levendige passantenhaven met uitstekende voorzieningen.

Benieuwd wat er allemaal ontwikkeld wordt in de Piushaven op dit moment? Bezoek dan ook eens de website van de gemeente m.b.t. de Piushaven.

Meer weten

Wonen

Piushaven verbindt het centrum van Tilburg met het buitengebied Moerenburg

In deze gebiedsontwikkeling worden circa 1700 nieuwe woningen gebouwd, verdeeld over verschillende bouwprojecten. 

Vele bewoners hebben inmiddels hun nieuwe woning betrokken en er zijn al vele nieuwe ondernemers in het gebied gekomen. Enkele plannen zijn nog in ontwikkeling.

Leven aan de <span>boulevard van Tilburg</span>
Leven aan de boulevard van Tilburg

Moerenburg

Piushaven verbindt het centrum van Tilburg met het buitengebied Moerenburg. In deze gebiedsontwikkeling worden circa 1700 nieuwe woningen gebouwd, verdeeld over verschillende bouwprojecten. Vele bewoners hebben inmiddels hun nieuwe woning betrokken en er zijn al vele nieuwe ondernemers in het gebied gekomen. Enkele plannen zijn nog in ontwikkeling.

Bouwprojecten

Wonen aan de Piushaven? Bekijk hier welke nieuwbouwprojecten zich hier ontwikkelen.

Fase 1 nieuwbouwproject Fabriekskwartier inmiddels in verkoop

Fase 1 nieuwbouwproject Fabriekskwartier inmiddels in verkoop

Triborgh is samen met het projectteam Piushaven volop aan de slag met de transformatie van het gebied tussen de Piushaven en de AaBe fabriek. De ontwikkeling heeft de naam Fabriekskwartier gekregen die staat voor het verleden van de locatie. Hier komt een uniek woongebied met een ruw randje dat een voorbeeld gaat worden op het gebied van duurzaamheid.

Groen licht voor nieuwbouwproject Het Tapijthuis

Groen licht voor nieuwbouwproject Het Tapijthuis

Het karakteristieke gebouw van het Tapijthuis wordt gerenoveerd en uitgebreid. De winkelfunctie verdwijnt en er komen acht appartementen - waaronder een penthouse - voor in de plaats.

Groen licht voor fase 1 herontwikkeling Residentie Piushaven Hopliedenkade

Groen licht voor fase 1 herontwikkeling Residentie Piushaven Hopliedenkade

De gemeente Tilburg en Woonzorg Nederland zijn het eens geworden over de sloop en herontwikkeling van fase 1 van de Residentie Piushaven en over het verder verkennen van een gebiedsontwikkeling op deze locatie.