Succesvolle ondernemer

JAXX MARINA: Vijf jaar in de Piushaven

JAXX MARINA: Vijf jaar in de Piushaven

Een smaakvol avontuur vol hoogtepunten!

Welkom bij Jaxx Marina, het culinaire pareltje dat de afgelopen vijf jaar de Piushaven in Tilburg heeft verrijkt met een unieke mix van Frans en Aziatisch geïnspireerde gerechten. In ons exclusieve interview met de dynamische eigenaren, Rik en Yusuf, duiken we in het verleden, vieren we de hoogtepunten, staan we stil bij het 5-jarig jubileum en werpen we een blik op de toekomst van deze bruisende eetgelegenheid.

Geschiedenis en concept

Jaxx Marina ontstond na de overname van Heaven's Kitchen door Kees Lankhaar en Raymond van Zon, waarna het in maart 2019 transformeerde tot hotspot met een Frans-Aziatische keuken. De huidige eigenaren, Rik Huiskes (31 jaar) en Yusuf Tekin (36 jaar), namen het stokje over in februari 2022 en hebben sindsdien het concept verder en de gastervaring naar nieuwe hoogten gebracht. Beide ademen horeca; Rik heeft uitgebreide ervaring in de hospitality, terwijl Yusuf al geruime tijd de titel van chef-kok draagt. 

Met 140 zitplaatsen, live entertainment, een gevarieerde cocktailkaart en een adembenemende sushi-ervaring, streven Rik en Yusuf naar het creëren van een 'WAUW'-effect voor hun gasten. Hierbij kijken ze naar verschillende trends en proberen ze in de huid te kruipen van hun doelgroep.

Vijf jaar in de Piushaven

De afgelopen jaren hebben Rik en Yusuf de Piushaven zien evolueren en ontwikkelen. “De Piushaven word steeds mooier en aantrekkelijker. Wij proberen daar ons steentje aan bij te dragen door bijvoorbeeld evenementen te ondersteunen met het horeca gedeelte. De Piushaven nóg meer laten bruisen, dat is ons doel.” Hoogtepunten van de afgelopen jaren waren de gezellige weekend specials, de sleuteloverhandiging in januari 2023, de live artiesten en events in het restaurant en de gezellige personeelsuitjes.

Één van de belangrijkste aspecten van ondernemen, volgens Yusuf en Rik, is tussen je mensen in staan. “We werken met mensen, voor mensen. Zonder ons team, geen Jaxx Marina, dus daar zijn we erg zuinig op.” Op de werkvloer hebben ze aandacht voor hun team en bieden ze hen de nodige verantwoordelijkheid en vrijheid. In oktober hebben zij bijvoorbeeld twee medewerkers carte blanche gegeven om het nieuwe social media kanaal ‘TikTok’ een boost te geven. En met succes! Zij zijn een ware hit op TikTok met maar liefst 14,2 miljoen views! “We zijn trots op Sem en Evy. Ze zetten iets heel moois neer samen.”

Een unieke sfeer in de haven

De Piushaven is een unieke omgeving in Tilburg, waar mensen komen voor ontspanning en recreatie op of aan het water. Rik en Yusuf zien dat mensen echt naar de Piushaven komen voor een middagje of avondje uit. In de winter bezoeken gasten heel doelgericht je horeca gelegenheid, terwijl in de zomer het water en de vele terrassen juist de aandacht trekken. Dit brengt een andere sfeer met zich mee, dan het centrum met onder andere winkelend publiek.

Uitdagingen

Het versterken van het team na de uitdagingen van Corona en het verbreden van de doelgroep waren belangrijke focuspunten. Rik en Yusuf zijn trots op hun diverse en gemêleerde publiek. “Jaxx Marina is voor iedereen. Jong, oud, student of ondernemer. Iedereen mag zich welkom en op z’n gemak voelen in ons restaurant”.

Populaire gerechten

Wanneer je komt dineren bij Jaxx Marina, dan is de rib-eye een absolute aanrader. “Deze droogt maximaal 21 dagen in onze dry age kast in het midden van het restaurant. Het vlees is afkomstig van ‘The Creekstone Farms’ in de VS en is verkozen tot ‘Best Steak of the World 2023’.” Daarnaast kenmerkt Jaxx Marina zich door unieke cocktails. Smaken die je niet zo snel ergens anders zult vinden. Echter blijft de Pornstar Martini toch wel dé bestseller op de cocktailkaart! En hoewel er geen specifieke gerechten zijn geïnspireerd door de Piushaven, schittert vis prominent op het menu. Benieuwd naar de menukaart van Jaxx Marina? Ontdek de frisse, nieuwe gerechten zoals de tonijnsteak, Thaise gamba’s, caviaar en opvallende sushi-creaties.

Toekomst

Voorlopig geen uitbreidingen, maar een constante focus op het verfijnen van het huidige aanbod. “Afgelopen jaar zijn we gestart met live entertainment op donderdag en vrijdag. Iedere week een variatie aan genre’s met DJ’s, zangers en bands. Dat slaat ontzettend goed aan bij onze gasten en daar gaan we komende jaren steeds meer mee doen. Lekker eten, mooie wijnen, de beste service en een onvergetelijk avondje uit. Alles moet kloppen. En daar blijven we hard aan werken.” Rik en Yusuf zien de Piushaven dan ook als dé hotspot van Tilburg. Dankzij nieuwe bouwprojecten, die de haven hipper, moderner en mooier maken, sluit het gebied perfect aan bij hun eigen visie. Met Rik en Yusuf aan het roer van hun symbolische schip aan de Piushaven, belooft het een smaakvolle toekomst te worden voor Jaxx Marina.

Wij feliciteren Jaxx Marina hartelijk met het behalen van hun 5-jarig jubileum en wensen Rik, Yusuf & het team, nog vele mooie avonturen toe. Mogen de smaken nog verfijnder worden, de ervaringen nog onvergetelijker en het succes blijven stralen. Proost! Op nog vele jaren van gastronomisch genot en bruisend ondernemerschap in de Piushaven!

Ga voor meer informatie naar de website of volg Jaxx Marina op Instagram, Facebook en TikTok.