WONEN | LEVEN

HEERLIJK WONEN IN EEN GROENE OMGEVING

LEVEN AAN DE BOULEVARD VAN TILBURG

Ooit was het een wat verwaarloosde industriehaven tussen bedrijfspanden, nu heeft zich rond de Piushaven een prachtig stedelijk gebied ontwikkeld waar wonen, werken en watersport samengaan. Het is een echte buurt waar iedereen elkaar kent en watersporters op gemoedelijke wijze ontvangen worden. Het hele jaar liggen er historische, bewoonde vrachtschepen en in het watersportseizoen is het een vriendelijke en levendige passantenhaven met uitstekende voorzieningen.

NIEUWBOUW

Piushaven verbindt het centrum van Tilburg met het buitengebied Moerenburg. In deze gebiedsontwikkeling worden circa 1700 nieuwe woningen gebouwd, verdeeld over verschillende bouwprojecten. Vele bewoners hebben inmiddels hun nieuwe woning betrokken en er zijn al talrijke nieuwe ondernemers in het gebied gekomen. Enkele plannen zijn nog in ontwikkeling. Hier ziet u een greep uit de bouwprojecten.

BASISCHOLEN ROND DE PIUSHAVEN

Er zijn 4 basisscholen in de directe omgeving van de Piushaven. Wij hebben de adresgegevens voor u op een rijtje gezet. 

GEZONDHEIDSCENTRUM

In het gecombineerde wijk/gezondheidscentrum zijn onder andere huisartsen, tandartsen, fysiotherapeuten, maatschappelijk werk, logo therapeuten en een apotheek gevestigd.

Kruisvaarderstraat 32

KINDERDAGVERBLIJF OF 
PEUTERSPEELZAAL

Zoekt u een Peuterspeelzaal of Kinderdagverblijf in Tilburg vlakbij de Piushaven?

Er zijn er vier in de directe omgeving van de Piushaven. Wij hebben de adresgegevens voor u op een rijtje gezet. 

WIJKCENTRA

Zie hier de wijkcentra in de directe omgeving van de piushaven

MOERENBURG

Landschapspark Moerenburg is voor veel Tilburgers bekend terrein, gelegen tussen het Wilhelminakanaal, de spoorlijn Tilburg-Boxtel, de Burgemeester Bechtweg en de snelweg A65. In dit buitengebied, vlakbij de Piushaven, wordt veel gefietst en gewandeld. Het kenmerkt zich dan ook door open weilanden, bomen, waterplassen en een agrarisch gebied met historische boerderijen. 

MUSEUMHAVEN

In het zuidoostelijk deel van de havenkom ontwikkelt Tilburg sinds 2004 een museumhaven. In deze haven komen uitsluitend monumentale bedrijfsvaartuigen voor een ligplaats in aanmerking.

STEDENBOUWKUNDIGE VISIE

 

Het projectbureau Piushaven heeft eind 2018 een geactualiseerde stedenbouwkundige visie opgesteld voor de ontwikkeling van het totale Piushavengebied. De visie biedt een ruimtelijk kader voor de ontwikkelingen van de deelplannen. Iedere twee jaar volgt een actualisering van de visie.