Passantenhaven

Passantenhaven

Leg eens aan in de grootste stadshaven van Brabant. Zie hoe de brugwachter eens per uur handmatig de historische brug draait. De Piushaven is een uitstekende uitvalsbasis: op loopafstand van het centrum en toch midden in het groen. Onder het motto ‘Piushaven, Levend Podium’ vinden van mei t/m december tal van activiteiten en evenementen plaats op en rondom het water. Bekijk hier de agenda.

Infogids Passantenhaven

Passantenseizoen 2018

De Piushaven is geopend voor de recreatievaart van 21 april tot en met zondag 23 september 2018.

De draaibrug “Prinsenhoeven” wordt dagelijks bediend:
– maandag t/m vrijdag van 09.00 t/m 18.00 uur op de hele uren;
– zaterdag van 09.00 t/m 16.00 uur op de hele uren;
– zon- en feestdagen om 09.00, 11.00, 13.00, 15.00 en 17.00 uur.

Op zon- en feestdagen (tijdens het seizoen) wordt de brug uitsluitend bediend nadat u dat telefonisch aangevraagd heeft bij de brugwachter/gastheer (013 – 542 94 40).

De aansluitende brug “Den Ophef” wordt bediend afhankelijk van de vraag/het aanbod: voor uitgaand verkeer (vraag): 5 á 10 minuten vóór de draaibrug; voor inkomend verkeer (aanbod): 5 á 10 minuten ná de draaibrug.

Na de sluiting in september wordt nog uitsluitend op aanvraag bediend ten behoeve van overwinteraars, vaste liggers en evenementen.

Tarief

Het liggeld is € 1,10 per meter scheepslengte per nacht. Houders van een FVEN-pas (A en B) hoeven voor de eerste twee overnachtingen geen liggeld te betalen.

Overwinteren?

Wist u dat u in de Piushaven kunt overwinteren op uw schip?
Kijk hiervoor op de site van de gemeente.

overwinteren

Meer informatie

Meer informatie of meteen een vergunning aanvragen kan via onderstaand formulier, via info.havens-markten@tilburg.nl of bel naar 013 – 542 94 40. Geef uw NAW gegevens, naam, lengte en een foto van het schip en de gewenste periode van overwintering.

 

  • Toegestane bestandssoorten: jpg, jpeg.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.