Wat een eer!

Piushaven ontvangt 'De Blauwe Vlag’!

Piushaven ontvangt 'De Blauwe Vlag’!

Internationaal erkende onderscheiding

Met trots kunnen we melden dat de Piushaven de prestigieuze Blauwe Vlag heeft ontvangen! Deze onderscheiding, internationaal erkend voor schone en veilige stranden en jachthavens, is een bewijs van de toewijding aan hoge milieustandaarden en duurzaamheid. De Blauwe Vlag wordt toegekend aan locaties die voldoen aan strikte criteria op het gebied van milieu & duurzaamheid, informatie & educatie, onderhoud & voorzieningen en veiligheid. De Piushaven is nu een van de 200 toplocaties die deze eer hebben ontvangen.

Wat is de Blauwe Vlag?

De Blauwe Vlag is een symbool van kwaliteit en veiligheid, dat wereldwijd erkend wordt. Bezoekers van een Blauwe Vlag-locatie kunnen erop vertrouwen dat zij een schone, goed onderhouden en veilige omgeving aantreffen. Deze onderscheiding helpt ook bij het bevorderen van milieubewustzijn en duurzaam toerisme. De Blauwe Vlag wordt jaarlijks uitgereikt aan stranden en jachthavens die voldoen aan de hoge normen van de Foundation for Environmental Education (FEE).

Uitreiking door Hans Oosters

De uitreiking van de Blauwe Vlag aan de Piushaven werd gedaan door Hans Oosters, Commissaris van de Koning van de provincie Utrecht. Zijn aanwezigheid onderstreept het belang en de waarde van deze erkenning voor onze haven en gemeenschap. “Het is een prachtige erkenning voor de inspanningen die hier worden geleverd,” aldus Oosters.

Betekenis voor de Piushaven

De toekenning van de Blauwe Vlag aan de Piushaven betekent veel. We willen iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan het behalen van deze onderscheiding. Het is een bevestiging van de inzet voor een schone en veilige omgeving voor al onze bezoekers. Samen zorgen we ervoor dat de Piushaven een voorbeeld blijft van milieuvriendelijke en duurzame ontwikkeling!

Kom en ervaar zelf wat de Piushaven te bieden heeft! Met de Blauwe Vlag in top heten we jullie van harte welkom in onze schone en veilige haven.