EEN LEVENDIGE PASSANTENHAVEN
IN HET HART VAN TILBURG

De Piushaven is de grootste stadshaven van Brabant. De stad is er maar wat trots op dat de oude industriehaven nu zo’n succes is met cafés en restaurants, terrasjes, trendy winkeltjes, oude gebouwen met nieuwe functies en een levendige passantenhaven.

De Piushaven is een uitstekende uitvalsbasis: op loopafstand van het centrum met winkels, supermarkten en openbaar vervoer. Het groene buitengebied is de andere kant op, maar net zo dichtbij. Het is voor zomerse passanten én winterliggers goed toeven in deze gastvrije stad!

Plattegrond Piushaven »

Download de handige app om direct een plek te reserveren in onze haven.

PASSANTENSEIZOEN

De draaibrug “Prinsenhoeven” wordt tijdens het seizoen dagelijks (ieder uur) bediend:
– maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 18.00 uur;
– zaterdag, zon- en feestdagen van 09:00 tot 17.00 uur;

De nabij gelegen ophaalbrug “Den Ophef” wordt aansluitend kort voor en na de draaibrug bediend. 

Buiten het passantenseizoen draaien de bruggen uitsluitend op aanvraag voor overwinteraars, vaste liggers en evenementen. Aanvraag twee dagen van tevoren via 06 132 058 89.

Tarieven Piushaven

  • Havengeld: € 1,35 per meter scheepslengte
  • Sanitaire voorzieningen: douches, toiletten en een invalidentoilet
  • Elektra: € 0,47 per kWh
  • Wasserette: aanwezig
  • Internet: aanwezig
  • Vuilwaterinname: gratis

WONEN, WERKEN EN RECREATIE IN DE HAVEN

Ooit was het een industriehaven tussen bedrijfspanden, nu heeft zich rond de Piushaven een prachtig stedelijk gebied ontwikkeld waar wonen, werken en watersport samengaan. Het is een echte buurt waar iedereen elkaar kent en watersporters op gemoedelijke wijze ontvangen worden. Het hele jaar liggen er historische, bewoonde vrachtschepen en in het watersportseizoen is het een vriendelijke en levendige passantenhaven met uitstekende voorzieningen. 

Tilburg was eens de stad van fabrieksschoorstenen en kerktorens, van noeste arbeid en katholieke devotie. Nu is Tilburg een dynamische stad, vol creatievelingen en levensgenieters. De Piushaven is daar hét voorbeeld van. Een door de wol geverfd stukje Tilburg, deze boulevard midden tussen het stadscentrum en het buitengebied. Waar dagelijks leven en vrije tijd in elkaar overlopen.

MAKKELIJK EN GASTVRIJ

Om het voor watersporter nog aantrekkelijker te maken, zijn recent langs een deel van de bijna 100 jaar oude kademuren drijvende steigers gelegd voor comfortabel afmeren. Er is permanent een havenmanager actief: Saskia Janssen. Zij treedt op als gastvrouw, leidt het nautisch verkeer in goede banen en zorgt dat de voorzieningen optimaal werken.

OP LOOPAFSTAND VAN HET CENTRUM

Tilburg leent zich uitstekend voor een meerdaags verblijf. Behalve het lange lint met terrasjes, eettentjes en verrassende winkeltjes op de kades is een wandeling naar het centrum van de stad de moeite waard. Of bekijk de inmiddels wereldwijd beroemde LocHal (bibliotheek en ontmoetingscentrum) in de bruisende Spoorzone. Bezoek het Textielmuseum, museum De Pont voor moderne kunst of het Natuurmuseum Brabant. En in de tweede helft van juli kunt u niet om de Tilburgse Kermis heen, de grootste van de Benelux.

Uitgekeken in de stad? Fiets het buitengebied in, naar de Oisterwijkse vennen of de Loonse en Drunense Duinen. Ook Safaripark Beekse Bergen en Efteling zijn vlakbij.

OVERWINTEREN?

Wist u dat u in de Piushaven kunt overwinteren op uw schip?

Meer informatie of meteen een vergunning aanvragen kan via info.havens-markten@tilburg.nl of bel naar 06 132 058 89. Geef uw NAW gegevens, naam, lengte en een foto van het schip en de gewenste periode van overwintering.

LEVENDIGE STAD

De stad Tilburg is volop in beweging. Het heeft een aantrekkelijk gevarieerd winkelgebied en dit trekt ook horeca aan. Daarnaast bruist de stad van cultuur. Er zijn verschillende kunstopleidingen en tal van podia waar elke dag wel iets te zien is op het gebied van dans, muziek of beeldende kunst. En dat op loopafstand van de haven. Ook zijn er bijzondere musea: Textielmuseum, De Pont (moderne kunst) en Natuurmuseum Brabant.

De attractieparken Beekse Bergen en Efteling zijn vlakbij. Tijdens de grootste kermis van de Benelux is het centrum een kilometers lang lint van vermaak met de grootste en meest spectaculaire tot kleinschalige nostalgische attracties.

De Piushaven is ook bijzonder attractief om buiten het vaarseizoen de wintermaanden door te brengen. Aan de haven vind je rust maar de gezelligheid is dichtbij. Er is altijd wat te doen in Tilburg! LINK