Passanten­haven

De Piushaven is de grootste stadshaven van Brabant

De stad is er maar wat trots op dat de oude industriehaven nu zo’n succes is met cafés en restaurants, terrasjes, trendy winkeltjes, oude gebouwen met nieuwe functies en een levendige passantenhaven. 

De Piushaven is een uitstekende uitvalsbasis: op loopafstand van het centrum met winkels, supermarkten en openbaar vervoer. Het groene buitengebied is de andere kant op, maar net zo dichtbij. Het is voor zomerse passanten én winterliggers goed toeven in deze gastvrije stad!

Passantenhaven

De stad Tilburg is volop in beweging en leent zich uitstekend voor een meerdaags verblijf

Behalve het lange lint met terrasjes, eettentjes en verrassende winkeltjes op de kades van de Piushaven, is een wandeling naar het centrum van de stad de moeite waard. Of bekijk de inmiddels wereldwijd beroemde LocHal (bibliotheek en ontmoetingscentrum) in de bruisende Spoorzone. Bezoek het Textielmuseum, museum De Pont voor moderne kunst of het Natuurmuseum Brabant. De stad bruist van cultuur. Er zijn verschillende kunstopleidingen en tal van podia waar elke dag wel iets te zien is op het gebied van dans, muziek of beeldende kunst.

In de tweede helft van juli kunt u niet om de Tilburgse Kermis heen. Tijdens de grootste kermis van de Benelux is het centrum een kilometerslang lint van vermaak met de grootste en meest spectaculaire tot kleinschalige nostalgische attracties.

Uitgekeken in de stad? Fiets het buitengebied in, naar de Oisterwijkse vennen of de Loonse en Drunense Duinen. Ook Safaripark Beekse Bergen en Efteling zijn vlakbij.

Het passantenseizoen loopt van 20 april t/m 22 september. De draaibrug “Prinsenhoeven” wordt tijdens het seizoen dagelijks (ieder uur) bediend:

  • maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 18.00 uur;
  • zaterdag, zon- en feestdagen van 09:00 tot 17.00 uur;

De nabijgelegen ophaalbrug “Den Ophef” wordt aansluitend kort voor en na de draaibrug bediend. Buiten het passantenseizoen draaien de bruggen uitsluitend op aanvraag voor overwinteraars, vaste liggers en evenementen. Aanvraag twee dagen van tevoren via 06 132 058 89.

Je kunt de haven altijd in en hoeft dus niet te reserveren. Via de app AanUit.net (Ease2Pay) betaal je liggeld en elektriciteitsgeld.

Passantenseizoen
Passantenseizoen

Tarieven Piushaven

  • Havengeld: € 1,60 per meter scheepslengte, per nacht
  • Sanitaire voorzieningen: douches, toiletten en een invalidentoilet
  • Elektra: € 0,47 per kWh
  • Wasserette: aanwezig
  • Internet: aanwezig
  • Vuilwaterinname: gratis

Makkelijk en gastvrij

Om de Piushaven voor de watersporter nóg aantrekkelijker te maken, zijn recent langs een deel van de bijna 100 jaar oude kademuren drijvende steigers gelegd voor comfortabel afmeren. Er is permanent een havenmanager actief: Saskia Janssen. Zij treedt op als gastvrouw en leidt samen met haar collega’s het nautisch verkeer in goede banen en zorgt dat de voorzieningen optimaal werken.

Download plattegrond

Wist u dat u in de Piushaven kunt overwinteren op uw schip?

Meer informatie of meteen een vergunning aanvragen kan via havenbeheer@tilburg.nl of bel naar 06 132 058 89. 

Geef uw NAW-gegevens, naam, lengte en een foto van het schip en de gewenste periode van overwintering.

Overwinteren
Overwinteren