Badeendenrace Tilburg

Goed nieuws voor liefhebbers van de Badeendenrace in Tilburg. Op 22 september aanstaande kleurt de Piushaven in Tilburg voor de derde keer knalgeel. Door de extreme hitte tijdens de Tilburgse Kermis vorige maand hebben wij als organisatie in nauw overleg met de Gemeente Tilburg noodgedwongen het besluit genomen om de Badeendenrace te verplaatsen.

Met dank aan de Gemeente Tilburg en Zeilschool Topti’s is het ons gelukt om de Badeendenrace te verplaatsen. Zeilschool Topti’s organiseert vanaf 1 september een zeilcursus speciaal voor kinderen in de Piushaven. Wij mogen op zondag 22 september ‘hun’ zeildag ‘lenen’ voor de Badeendenrace.

Over de Badeendenrace

De Badeendenrace Tilburg is zoals de naam al zegt een spectaculaire (bad)eendenrace over 200 meter door de prachtige Piushaven. De eendjes gaan de strijd aan om prachtige prijzen te winnen. Dit alles gebeurt onder het toeziend oog van mevrouw mr. H.C.J.A. Schilder-Riesouw, notaris bij Daamen de Kort van Tuijl Notarissen in Gilze en Rijen.

De Badeendenrace Tilburg is een fundraisingevenement georganiseerd door en voor het Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant in Tilburg.

Het hoofdonderdeel is een wedstrijd tussen duizenden badeentjes over het water van de Piushaven in Tilburg. Het parcours is over de breedte van de Piushaven tussen Shinzo en Club Jolie. De enige ‘hulp’ die is toegestaan zijn de luide toejuichingen van de ‘adoptieouders’ en supporters aan de kade.

De prijsuitreiking vindt plaats op het terras van Restaurant Harboury, er zijn activiteiten voor jong en oud zoals een stormbaan in de Piushaven en een schminkkraam. Daarnaast geeft de organisatie van de Badeendenrace in samenwerking met Albert Heijn nog extra prijzen weg voor degenen die bij de prijsuitreiking zijn!

Programma Badeendenrace

  • 12:00 – 18:00 uur: Activiteiten geopend voor jong en oud (Stormbaan op het water vanaf 13:00 uur en activiteiten terras Harboury)
  • 13:50 – 14:00 uur: Opening Badeendenrace door Joris van Corven (De Visserij) en Johan Vlemmix (Ter Land, Ter Zee en in de lucht)
  • 14:00 – 14:20 uur: Start Badeendenrace XL, een spannende race voor bedrijven
  • 14:30 – 15:00 uur: Start Badeendenrace Tilburg
  • 15:00 – 16:30 uur: Gezellig samenkomen op terras Harboury met prijsuitreiking Badeendenrace Tilburg & Badeendenrace XL & Albert Heijn Bonus Prijs

Hoe werkt de Badeendenrace?

De badeendjes zijn voorzien van een uniek startnummer en je krijgt bij ”adoptie” van een badeendje het corresponderende nummer als lot. Rond 14:30 uur valt het startschot en gaat de race van start. Via een ludiek parcours kan het publiek vanaf de kade ”hun” eendje aanmoedigen. Er zijn mooie prijzen te winnen. Het 1e badeendje dat over de finish komt is de winnaar van de 1e prijs, 2e eendje winnaar van de 2e prijs etc.

De badeendjes kunnen worden ”geadopteerd” voor de race voor €5,- per lot, door iedereen die het Ronals McDonald Huis Middenwest-Brabant in Tilburg een warm hart toedraagt en wil steunen. Via de website en op aangegeven locaties kun je voor deze grappige loterij nog steeds een lotje kopen.

De organisatie van de Badeendenrace wil samen met het Ronald McDonals Huis alle donateurs en geïnteresseerden ontzettend bedanken voor hun steun en inzet. Dankzij de hartverwarmende bijdragen kunnen ouders dicht bij hun zieke kinderen zijn.