NIEUWBOUWWONINGEN EN PLANNEN

Piushaven verbindt het centrum van Tilburg met het buitengebied Moerenburg. In deze gebiedsontwikkeling worden circa 1700 nieuwe woningen gebouwd, verdeeld over verschillende bouwprojecten. Vele bewoners hebben inmiddels hun nieuwe woning betrokken en er zijn al talrijke nieuwe ondernemers in het gebied gekomen. Enkele plannen zijn nog in ontwikkeling. Hier ziet u een greep uit de bouwprojecten.

Aan de Waterkant

‘Aan de Waterkant’ is gerealiseerd in het gebied tussen het Wilhelminakanaal en de Twentestraat in de wijk Jeruzalem.  De circa 300 woningen in Aan de Waterkant worden in opdracht van Triborgh Gebiedsontwikkeling in meerdere blokken ontwikkeld en gerealiseerd. Alle grondgebonden woningen én de beide torens zijn inmiddels opgeleverd en bewoond.

Meer informatie: www.aandewaterkant.nl 

Jeruzalem

Woningcorporatie Tiwos heeft circa 120 nieuwe sociale huurwoningen gebouwd (appartementen en eengezinswoningen), waarvoor een deel van de oorspronkelijke bebouwing is gesloopt. Appartementencomplexen en de gezinswoningen zijn inmiddels allemaal opgeleverd en verhuurd. De indeling van de woningen is samen met de huurders ontworpen.

Meer informatie:  LINK
Ontwikkelaar: Tiwos

De Werf

De Werf is gereed en bewoond. Het is een van de eerste deelplannen geweest die gerealiseerd is in de totale gebiedsontwikkeling van de Piushaven.

Meer informatie: www.triborgh.nl
Ontwikkelaar: Triborgh Gebiedsontwikkeling.

De Havenmeester

De Havenmeester is gereed en bewoond. Alle woningen zijn verkocht of verhuurd. Daarnaast zijn diverse commerciële ruimten verhuurd, WonenBreburg biedt de appartementen en woningen na huuropzegging te koop aan.

Meer informatie over de commerciële ruimten: Van der Weegen 013-5352135.
Meer informatie over de woningen: WonenBreburg Makelaars via 013-583 35 40.

De Admiraal

De Admiraal is gereed en bewoond. Hier zijn 21 appartementen gebouwd, een kinderdagverblijf en kantoren van Kinderstad. Onder de appartementen zijn commerciële ruimtes. Hier zit het informatiecentrum Piushaven en in het voormalige pakhuis zit horeca.

Stadskade

Het plan Stadskade is gereed en bewoond. Hier zijn 49 woningen gerealiseerd; zowel appartementen als grondgebonden gezinswoningen.  www.nieuwbouw-stadskade.nl

Meer informatie: Facebook
Ontwikkelaar: BPD Ontwikkeling, www.bpd.nl

Aabe Fabriek

De voormalige wollenstoffenfabriek AaBe is herontwikkeld tot een uniek winkelcentrum voor de stad en de Piushaven. De historische en monumentale kwaliteit is behouden en hersteld. Er zijn veel verschillende winkels in de woninginrichting en vrije tijd en ook supermarkten.

De ontwikkelaar is Rialto Vastgoedontwikkeling uit ‘s-Hertogenbosch.

De AaBe fabriek heeft  in totaal 27.000 m2 winkelruimte en 750 gratis parkeerplaatsen.

Kijk voor meer informatie op www.aabefabriek.nl

Gezondheidscentrum

Het Gezondheidscentrum is gevestigd in het centrum van Tilburg op steenworp afstand van de haven.
Gezondheidscentrum Piushaven biedt geïntegreerde eerstelijnsgezondheidszorg en maatschappelijke dienstverlening onder één dak.

In ons gezondheidscentrum zijn een scala aan disciplines werkzaam; huisartspraktijken, apotheek, tandartsen, fysiotherapie, ergotherapie, logopedie, huidtherapie, podotherapie, psychologie, maatschappelijke diensten, thuiszorg.In Gezondheidscentrum Piushaven werken de zorgverleners intensief met elkaar samen om hun patiënten de eerstelijnszorg van de toekomst te bieden. Zij vinden dat zorg voor iedereen dichtbij en toegankelijk moet zijn. 

Lourdeskade

Sinds medio 2017 zijn alle gezinswoningen en het appartementencomplex opgeleverd en bewoond. 

Meer informatie: www.lourdeskade.nl  LINK
Ontwikkelaar: Van de Ven 
www.vandevenbv.nl

IJzergieterij

Gelegen naast Lourdeskade aan de Havendijk. In dit fraaie pand (beeldbepalend maar geen monument) zijn 18 grondgebonden Havenlofts en 2 commerciële ruimtes ontwikkeld.

Meer informatie: www.ijzergieterijtilburg.nl

Falcon

Piushaven nr. 20 – de voormalige textielfabriek Falcon waar jarenlang regenkleding geproduceerd werd – heeft een metamorfose ondergaan. In opdracht van Fiori heeft het pand een nieuw gezicht gekregen met respect voor de historie van dit unieke gebouw. Er zijn diverse ondernemers gekomen en horeca met een mooi terras aan de haven. De gang die het pand in twee delen splitst is de nieuwe voetgangerspassage tussen het parkeerterrein en de Piushaven.

Meer informatie: www.falcon-tilburg.nl.

De Koopvaardij

De Koopvaardij is de eerste van de drie deelplannen in de Koopvaardijstraat die de verbinding is tussen de binnenstad en de Piushaven Op de kop van de haven, op de plek van het voormalige pand van de Harense Smid en de vier eerste woonhuizen aan de Koopvaardijstraat, staat inmiddels een appartementencomplex dat de Piushaven en het stadshart gaat verbinden. Acht appartementen worden verhuurd in de sociale sector, in de top komt een penthouse.

www.de-koopvaardij.nl

Ontwikkelaars: Wilborts & Looijkens

De Mersjant

Perrée en Partners heeft het plan De Mersjant aan de Koopvaardijstraat ontwikkeld. De vier Bedaux woningen zijn verkocht en worden opgeknapt. Eén er van wordt getransformeerd naar appartementen. Meer naar achteren op het terrein komen 64 nieuwbouw appartementen te staan. Deze woningen worden uiteindelijk via de Holland Immo Group verhuurd aan diverse doelgroepen. De bouw van de appartementen is begonnen. Het appartementencomplex loopt in hoogte trapsgewijs naar beneden zodat bewoners van de achterliggende Clercxstraat minder inkijk in hun achtertuinen hebben. In het hart van het complex komt een groen ingerichte binnenplaats te liggen. Met dit plan wordt de Koopvaardijstraat weer een stuk verder opgewaardeerd en de Piushaven een betere verbinding met de binnenstad.

Galjoenstraat Noord

In dit deelgebied zijn twee naast elkaar gelegen plannen in ontwikkeling. 

Op de hoek met de Gondelstraat is de bouw bezig van het Boothuis, van ontwikkelaar De Bonth. Er komen 35 woningen in een combinatie van appartementen en grondgebonden woningen.

Van der Weegen werkt aan een plan voor de realisatie van 52 woningen. Op de locatie waar vroeger onder andere het bedrijf Janus Metaal gevestigd was. Het plan bestaat uit twee intieme woonstraten met stadswoningen en 22 appartementen en een eigen binnenterrein. Aan de kant van de Galjoenstraat komen de appartementen in vier woonlagen, daarachter worden 30 huizen gebouwd. De bestemmingsplanprocedure loopt.

Spinaker 

Zorggroep De Wever en ontwikkelaar Heijmans hebben met de gemeente een overeenkomst gesloten voor de ontwikkeling van deze locatie. De Wever en Heijmans hebben het stedenbouwkundig plan uitgewerkt samen met het planteam waarin bewoners, ondernemers en andere belanghebbenden zaten. Het plan omvat een mix van verschillende woningtypen: 60 zorgappartementen, ca 80 reguliere  appartementen en ca 30 grondgebonden woningen waarvan 2 vrije kavels. Het wijzigingsplan heeft ter visie gelegen en is vastgesteld. Het plan wordt nu verder ontworpen en gereed gemaakt om de omgevingsvergunning aan te vragen. Start bouw wordt verwacht begin 2023. 

Meer informatie: https://spinakerpiushaven.nl/
Ontwikkelaar: Heijmans

 

Wolstad

De naam Wolstad refereert aan het textielverleden van de stad en dan met name de voormalige wolververij. De bouw van het kleinste project aan de zuidoever met ca 20 appartementen, gaat in 2022 van start.

Fabriekskwartier Noord

Triborgh is samen met het projectteam Piushaven volop aan de slag met de transformatie van het gebied tussen de Piushaven en de AaBe fabriek. De ontwikkeling heeft de naam Fabriekskwartier gekregen die staat voor het verleden van de locatie. Hier komt een uniek woongebied met een ruw randje dat een voorbeeld gaat worden op het gebied van duurzaamheid. Kernwoorden zijn; innovatie, duurzame mobiliteit, water en groen, ontmoeting en een ruim aanbod aan woningen, werkplekken en mogelijkheid voor één horecagelegenheid. Dit wordt dé plek voor de actieve stedeling. Gestart wordt met een bijzondere openbare ruimte als fundament onder het plan.

Wil je meer weten over de ontwikkelingen in Fabriekskwartier aan de Piushaven in Tilburg? Neem gerust contact met ons op of schrijf je in op de nieuwsbrief via de website. www.fabriekskwartier.nl

Van Havenpark naar Landschapspark Moerenburg

De oevers van het water zijn ingericht om prettig te wandelen langs het water. Langs deze groene wandelpaden van het Havenpark loopt u zo de stad uit en Landschapspark Moerenburg in. U kunt daar wandelen, picknicken, paardrijden etc. Er is horeca, een volkstuincomplex en een imposante impressie van het kasteel dat daar ooit stond. www.moerenburg.info