EVENTS | AGENDA

OP ZOEK NAAR EEN LEUK UITJE?

Ontvang maandelijks een email met een overzicht van alle events in de Piushaven.

Wildproeverij @ Harboury

Havendijk 75 Tilburg, Netherlands 18:30
Wildproeverij @ Harboury

De Proeverijavonden gaan weer beginnen

In het najaar en de winter organiseren wij weer diverse proeverijavonden;

We starten Donderdag 24 oktober met een heerlijke Wildproeverij.

 

Wij serveren tijdens alle proeverij avonden een 5-gangen menu met daarbij passende wijnen, ports of whisky’s  en een amuse vooraf.

Aanvang is voor 18.30 uur

All-in prijs p.p. € 55,–

Reserveer tijdig om teleurstellingen te voorkomen

Datum & tijd

24 oktober 2019 18:30

Organisatie

Restaurant Harboury

Meer informatie

Havendijk 75 Tilburg, Netherlands 013 207 006 http://www.harboury.nl

Mosselavond

Club Jolie Bar & Kitchen powered by Doncurado 18:00
Mosselavond

Voor de mosselliefhebbers:

Heel deze avond heerlijk en onbeperkt genieten van de lekkerste mosselen voor maar E19,50 p/p. De mosselen worden geserveerd met brood en frietjes! We denken natuurlijk ook aan de kleintjes en serveren voor hen frietjes met kipnuggets of vissticks

Reserveren is noodzakelijk en kan via [email protected]

Datum & tijd

24 oktober 2019 18:00

Organisatie

Piushaven 5, 5017 AN Tilburg, Netherlands

Meer informatie

Club Jolie Bar & Kitchen powered by Doncurado

4-Gangen Wilddiner

Stadsbrouwerij 013 19:00 - 22:00
4-Gangen Wilddiner

Het is weer tijd voor een van onze befaamde bierdiners!
Tijdens onze bierdiners delen wij met liefde onze passie voor ambachtelijk bier en zalig eten. Bij ons draait het om sámen bourgondisch genieten. Daarom hebben wij ook als team de handen in elkaar geslagen. Ons keukenteam, onze brouwers en onze biersommelliers hebben hard hun best gedaan om jullie overweldigende smaaksensaties te kunnen presenteren deze avond.

Op 24 oktober presenteren wij een buitengewoon Wild menu, met in de hoofdrol een stoof van Edelhert. Langzaam gegaard in ons allernieuwste bockbier de Bokkige Boom. Een old school lager bock met mooie karameltoetsen, die zijn tegendraadse eigenschappen kenbaar maakt met een rijkelijke selectie aan moutsoorten: maar liefst 7 stuks, van licht tot gebrand, die zorgen voor een zacht dropsmaakje achteraf. Daarnaast is het vlees een lokaal product dat van Edelhertenboerderij de Zonhoeve komt. Stiekem niet heel wild dus, maar wel érg lekker!!

#Wanneer 24 oktober 19:00 uur
#Prijs 4 gangen diner // 35 pp — 4 gangen bierdiner + 4 bieren + aperitief // 55pp
#Reserveren https://stadsbrouwerij013.nl/events/wilddiner-4-gangen-bierdiner/

Datum & tijd

24 oktober 2019 19:00 - 22:00

Organisatie

Piushaven 1, 5017AN Tilburg, Netherlands

Meer informatie

Stadsbrouwerij 013 013 2070098

Grand Opening Albatros 2.0

Stadsbrouwerij 013 20:00 - 23:55
Grand Opening Albatros 2.0

ALL ABOARD!

Nadat Tilburg maandenlang nieuwsgierig zijn ogen op de Albatros had gericht, niet wetende wat er zich onder dat zwarte zeil afspeelde, is de onthulling eindelijk daar. 25 oktober opent de Albatros op feestelijke wijze zijn vleugels en daarmee de deuren tot een prachtig vernieuwde Albatros 2.0!

Tijdens deze grootse opening verwelkomen we iedereen met een gratis biercocktail. Want wij proosten graag samen met jullie op deze nieuwe prachtlocatie, waar iedereen straks terecht kan om te borrelen, feesten te vieren of met een grote groep te dineren.
Voor deze avond hebben wij het mooiste voor jullie in petto, uiteenlopend van live muziek tot de tofste plaatjes van DJ Remo!

https://stadsbrouwerij013.nl/albatrosopening/

Datum & tijd

25 oktober 2019 20:00 - 23:55

Organisatie

Piushaven 1, 5017AN Tilburg, Netherlands

Meer informatie

Stadsbrouwerij 013 013 2070098

Pompoenfeest!

StadsTuinderij Piushaven 14:00 - 17:00
Pompoenfeest!

Ook dit jaar sluiten we het teeltseizoen weer af met het pompoenfeest. Kom lekker genieten van lekkere (pompoen) hapjes op de slotviering van de StadsTuinderij. Uiteraard is er ook een leuk kinderprogramma! We gaan pompoenen uithollen en pompoensoep maken in de heksenketel. Ook bakker Pim is weer van de partij, hij gaat samen met de kinderen boven het vuur broodjes bakken. Entree gratis.

Datum & tijd

26 oktober 2019 14:00 - 17:00

Organisatie

Havendijk 47, 5017 AL, Tilburg

Meer informatie

StadsTuinderij Piushaven

WijnSpijs Wandeling Tilburg – Club Jolie & Restaurant Harboury

Piushaven - Club Jolie & Restaurant Harboury 12:00 - 17:00
WijnSpijs Wandeling Tilburg – Club Jolie & Restaurant Harboury

Blok 27 oktober vast in je agenda! Want de WijnSpijs van Tilburg staat gepland!

Wandel tussen 12.00 en 17.00 langs zes toppers en krijg overal een wijn en spijs combinatie. Een heerlijke zondagmiddag vol culinaire hapjes, gezelligheid én een frisse neus.

Klik op geïnteresseerd en we houden je op de hoogte!

— Restaurants —
♦︎ Club Jolie Bar & Kitchen
Met het hippe urban interieur en de goede service is dit restaurant een echte hotspot om de totale ervaring compleet te maken.

♦︎ Kok Verhoeven
De keuken staat onderleiding van Hans Verhoeven. Met de passie die Hans heeft voor koken creëert hij steeds weer nieuwe gerechten en smaakcombinaties.

♦︎ Restaurant Jade
Gelegen in het hartje van Tilburg tegenover het centraal station is Restaurant Jade een restaurant voor fijnproevers van de Japanse, Chinese en Thaise keuken.

♦︎ Restaurant Taste!
In het centrum van Tilburg vindt je dit trendy restaurant. Puur eten en drinken en gastvrijheid staan hier voorop! Een heerlijke plek om eens te bezoeken dus.

♦︎ De Houtloods
De keuken staat hier letterlijk centraal. Geniet van je gerecht terwijl je zo de keuken inkijkt. Het personeel staat klaar om je een top beleving te bezorgen!

♦︎ Restaurant Harboury
Last maar zeker niet least! Bij Harboury drukken ze geen stempel op de soort keuken, maar kun je gewoon heerlijk genieten van goede gerechten en lekkere wijnen!

–Info–
Tickets € 69

Bekijk andere toffe events in Tilburg en de rest van Nederland in onze WijnSpijs Agenda.
www.wijnspijs.nl/culinaire-wandeling/

Datum & tijd

27 oktober 2019 12:00 - 17:00

Organisatie

WijnSpijs

Meer informatie

Piushaven - Club Jolie & Restaurant Harboury 013- https://www.wijnspijs.nl/culinaire-wandeling/tilburg/27-10-2019/

Diner Dansant

Eethuis Twintig 16:00 - 22:00
Diner Dansant

Op zondag 27 oktober organiseren wij een Diner Dansant. Verwacht een Walking Dinner bestaande uit een heerlijk 5-gangen menu. De Prijs is €49,50 per persoon inclusief een glas bubbels bij binnenkomst! 🥂Jullie zijn welkom vanaf 16:00 uur.

Eet onder het genot van livemuziek verzorgd door Amber de Kok (Pop, Soul & Nederlandstalig). Reserveren kan via [email protected] of via 013-5914906.

Datum & tijd

27 oktober 2019 16:00 - 22:00

Organisatie

Eethuis Twintig

Meer informatie

Eethuis Twintig 013-5914906 https://www.eethuistwintig.nl/

Piushaven door licht verbonden

Infocentrum Piushaven (Piushaven 3-02) 17:00 - 21:30
Piushaven door licht verbonden

Op woensdagavond 30 oktober is er op vier locaties in de Piushaven een workshop onder leiding van experts om het effect van licht op gebouwen en objecten te testen. Jullie als bewoners zien veel manieren om licht in te zetten voor een sprankelende Piushaven die wijkdelen met elkaar verbindt. Niet schreeuwerig, rekening houdend met de natuur, duurzaam zijn belangrijke eisen waaraan een toekomstig lichtplan aan moet voldoen. Stichting Piushaven Levend Podium heeft budget voor een plan dat op dit moment door de buurt wordt bedacht. En jij kunt nog meebeslissen!

Wat hebben we al gedaan?

 • 11 juni: brainstorm met bewoners uit alle wijkdelen over hoe licht in de Piushaven kan worden ingezet om te verbinden en het gevoel van veiligheid te vergroten. Een aantal bewoners geeft zich op voor de werkgroep.
 • 24 juni: de werkgroep komt bij elkaar en zet de ideeën samen met een lichtexpert om in concepten.
 • 10 september: werkgroep stelt vier locaties vast voor proefopstellingen.

Wat gaan we nu doen?

 • 30 oktober: actieve workshop op vier locaties in de Piushaven
 • 17.00u: Introductie bij infocentrum Piushaven.
 • 18.00u: Vier groepen van maximaal tien personen gaan naar een aangewezen locatie. Hier onderzoeken zij onder leiding van Atelier LEK de mogelijkheden van licht.
 • 20.30u: Keuzes en definitieve opstelling. Bezoek aan de andere locaties.
 • 21.15u Laatste conclusies.
 • 21.30u: Naar huis.

Voor een lekker kopje soep en een broodje tussendoor wordt gezorgd!

Wie zoeken we?
Enthousiaste mensen die (weer) willen meedenken. Je gaat zelf echt fysiek aan de slag om het plan voor het gebied te maken. Zelf uitvogelen wat werkt in Piushaven. Het is leerzaam en interessant. Dus grijp deze kans! Er is maar ruimte voor veertig mensen in totaal, dus aanmelden is een must.

Nb. We doen ons best je op je favoriete locatie te plaatsen, maar we kunnen het niet beloven. De ingevulde strook kan in de brievenbus van Infocentrum Piushaven of per mail naar [email protected]. Je krijgt alle nadere info na aanmelding.

Download hier de uitnodiging om je aan te melden

Datum & tijd

30 oktober 2019 17:00 - 21:30

Organisatie

Stichting Piushaven Levend Podium

Meer informatie

Infocentrum Piushaven (Piushaven 3-02)

Wilde Bock Proeverij

Stadsbrouwerij 013 19:00 - 22:00
Wilde Bock Proeverij

Eind september openden we het bockbierseizoen al feestelijk met onze Bokkige Boom, maar we blijven graag samen met jullie nog even genieten van dit heerlijke seizoen. De kleuren buiten beginnen te veranderen, de dikke truien gaan weer aan en de open haard wordt aangestoken. Tijd om jullie mee te nemen in de wereld van dit verwarmende bier.

Onze biersommelier Jens en zijn discipel Janna, zullen op 01 november diverse bieren serveren, waaronder onze eigen nieuwe bock: De ‘Bokkige Boom’. Een oldschool lager met maar liefst zeven moutsoorten, van licht tot roast. We schenken ook heerlijke bockbieren van o.a. Brouwerij De Reuz en La Trappe. Geniet daarnaast van de heerlijkste gepairde wild-hapjes van onze chef Mark én neem een kijkje in de ruime “where the magic happens”: de brouwerij!

Oh, en deze proeverij zal plaats vinden op onze nieuwe trots: de Albatros 2.0! Met uitzicht op het water zit jij 01 november lekker warm en gezellig binnen en hoef je even nergens aan te denken.

#Wanneer 01 november 19:00 uur
#Waar Albatros 2.0
#Prijs 4 bockbieren + 1 ijsbock + 4 wildhapjes + rondleiding // 25,50 pp
#Reserveren https://stadsbrouwerij013.nl/wilde-bock-proeverij/

Datum & tijd

01 november 2019 19:00 - 22:00

Organisatie

Piushaven 1, 5017AN Tilburg, Netherlands

Meer informatie

Stadsbrouwerij 013

Bock & Spijs Piushaven 2019

Piushaven 14:00 - 19:00
Bock & Spijs Piushaven 2019

Bockbier liefhebbers opgelet!

Op zondag 3 november kun je culinair genieten van een heerlijk bockbiertje inclusief bite óf culinair gerechtje bij alle deelnemende horecazaken aan de haven.

Laat je voor €5,- verrassen door een bockbiertje met bite of prikkel je zintuigen met een bockbiertje inclusief culinair gerechtje voor €7,-.

Alle deelnemende horeca zijn:

 • Burgemeester Jansen
 • Eethuistwintig
 • Club Jolie
 • Stadsbrouwerij 013 (ook proeverij in de Albatros)
 • Boot 013
 • Restaurant Harboury
 • Porto
 • Good Mood
 • De Visserij
 • Villa Pastorie

Datum & tijd

03 november 2019 14:00 - 19:00

Organisatie

Marc van den Ende, Daniël van Burg. Jansen

Meer informatie

Piushaven 0624998990

Portproeverij @ Harboury

Havendijk 75 Tilburg, Netherlands 18:30
Portproeverij @ Harboury

De Proeverijavonden gaan weer beginnen

In het najaar en de winter organiseren wij weer diverse proeverijavonden;

Donderdag 14 november een heerlijke Portproeverij.

 

Wij serveren tijdens alle proeverij avonden een 5-gangen menu met daarbij passende wijnen, ports of whisky’s  en een amuse vooraf.

Aanvang is voor 18.30 uur

All-in prijs p.p. € 55,–

Reserveer tijdig om teleurstellingen te voorkomen

Datum & tijd

14 november 2019 18:30

Organisatie

Restaurant Harboury

Meer informatie

Havendijk 75 Tilburg, Netherlands 013 207 006 http://www.harboury.nl

Intocht Sinterklaas

Piushaven
Intocht Sinterklaas

Sinterklaas komt met zijn Pieten en de Pakjesboot in Tilburg bij de Piushaven aan

Datum

17 november 2019

Organisatie

Fernand Palmen van het Sint in Tilburg comité

Meer informatie

Piushaven

Champagneproeverij @ Harboury

Havendijk 75 Tilburg, Netherlands 18:30
Champagneproeverij @ Harboury

De Proeverijavonden gaan weer beginnen

In het najaar en de winter organiseren wij weer diverse proeverijavonden;

Exclusieve CHAMPAGNE PROEVERIJ (met Oesters en Kaviaar)

Voor de fijnproevers hebben we op vrijdagavond 29 november een exclusieve proeverij van Champagne, oesters en Kaviaar.

 

Datum & tijd

29 november 2019 18:30

Organisatie

Restaurant Harboury

Meer informatie

Havendijk 75 Tilburg, Netherlands 013207 0065 http://www.harboury.nl

Whiskeyproeverij @ Harboury

Havendijk 75 Tilburg, Netherlands 18:30
Whiskeyproeverij @ Harboury

De Proeverijavonden gaan weer beginnen

In het najaar en de winter organiseren wij weer diverse proeverijavonden;

Donderdag 12 december een heerlijke Whiskeyproeverij.

 

Wij serveren tijdens alle proeverij avonden een 5-gangen menu met daarbij passende wijnen, ports of whisky’s  en een amuse vooraf.

Aanvang is voor 18.30 uur

All-in prijs p.p. € 55,–

Reserveer tijdig om teleurstellingen te voorkomen

Datum & tijd

12 december 2019 18:30

Organisatie

Restaurant Harboury

Meer informatie

Havendijk 75 Tilburg, Netherlands 013 2070065 http://www.harboury.nl

Villa Pastorie Wintertuin

Villa Pastorie 12:00 - 18:00
Villa Pastorie Wintertuin

Dit jaar gaan we alweer voor het vierde jaar de Wintertuin organiseren bij Villa Pastorie! Een gezellige markt voor cadeautjes, mooie producten met bijzondere verhalen, verwennerijen voor jezelf of een ander en natuurlijk heerlijke warme chocomel en gluhwein. Onze muzikant maakt de kerstsfeer af met akoestische muziek op de vlonder.

Datum & tijd

14 december 2019 12:00 - 18:00

Organisatie

Hoevenseweg 2, 5017 AE, Tilburg

Meer informatie

Villa Pastorie

Piushaven Gloeit

Piushaven
Piushaven Gloeit

Saamhorigheid en wenslantaarns in de PH, gluhwein, singer song writer.

Datum

29 december 2019

Organisatie

Marc van den Ende

Meer informatie

Piushaven 0653360744

Wijn & Spijs Proeverij @Harboury

Havendijk 75 Tilburg, Netherlands 18:30
Wijn & Spijs Proeverij @Harboury

De Proeverijavonden gaan weer beginnen

In het najaar en de winter organiseren wij weer diverse proeverijavonden;

Donderdag 16 januari een heerlijke Wijn & Spijs Proeverij.

 

Wij serveren tijdens alle proeverij avonden een 5-gangen menu met daarbij passende wijnen, ports of whisky’s  en een amuse vooraf.

Aanvang is voor 18.30 uur

All-in prijs p.p. € 55,–

Reserveer tijdig om teleurstellingen te voorkomen

Datum & tijd

16 januari 2020 18:30

Organisatie

Restaurant Harboury

Meer informatie

Havendijk 75 Tilburg, Netherlands 013 207 006 http://www.harboury.nl

2e Portproeverij @ Harboury

Havendijk 75 Tilburg, Netherlands 18:30
2e Portproeverij @ Harboury

De Proeverijavonden gaan weer beginnen

In het najaar en de winter organiseren wij weer diverse proeverijavonden;

Donderdag 13 februari een heerlijke 2e Portproeverij.

 

Wij serveren tijdens alle proeverij avonden een 5-gangen menu met daarbij passende wijnen, ports of whisky’s  en een amuse vooraf.

Aanvang is voor 18.30 uur

All-in prijs p.p. € 55,–

Reserveer tijdig om teleurstellingen te voorkomen

Datum & tijd

13 februari 2020 18:30

Organisatie

Restaurant Harboury

Meer informatie

Havendijk 75 Tilburg, Netherlands 013207 0065 http://www.harboury.nl