Geniet van de muziek

Piushaven Bevrijdings concert 2024: een muzikaal spektakel!

Piushaven Bevrijdings concert 2024: een muzikaal spektakel!

Afgelopen 5 mei vond voor de achtste keer Bevrijdingsconcert aan de Piushaven plaats, georganiseerd door het Oranje Comité Tilburg. Tijdens dit gratis concert stonden we stil bij de bevrijding van Nederland in 1945 en de bevrijding van het toenmalig Nederlands-Indië. We reflecteerden ook op de betekenis van vrijheid, democratie en mensenrechten.

Een prachtig spektakel

Het Bevrijdingsconcert van de Piushaven ving aan iets na 20:00 uur met de melodieën van het Wilhelmuslied. Onder de bedreven leiding van dirigent Jasper Staps bracht het Festivalorkest van het Zuiden samen met diverse solisten een betoverende symfonie ten gehore. Het was een feestelijke bijeenkomst doordrenkt met een scala aan muzikale genres, variërend van lichtklassiek tot (Neder)pop en wereldmuziek. Luisteraars werden getrakteerd op zowel geliefde klassiekers als hedendaagse populaire muziek. Bovendien voegde de aanwezigheid van Dutch Pipes & Drums dit jaar opnieuw een extra dimensie toe aan de muzikale pracht.

Gezelligheid op de terrassen

Naast het schitterende spektakel op het water bood het Bevrijdingsconcert van de Piushaven ook een levendige ambiance op de terrassen. Hier kwam de stad tot leven met bruisende barretjes en gezellige zithoeken waar mensen genoten van verfrissende drankjes en smakelijke hapjes bij hun favoriete horecagelegenheden. De diversiteit van het horeca-aanbod werd volledig benut, en zelfs bij Huize Geers was er de mogelijkheid om binnen te stappen voor een heerlijk ijsje.

Benieuwd naar de komende events in de Piushaven?

Houd onze sociale media-kanalen én onze agenda op de website goed in de gaten voor de komende evenementen in de Piushaven.