RECREËREN

PASSANTENHAVEN | BOOTJE HUREN

EEN HAVEN MET STEDELIJKE DYNAMIEK EN HISTORISCHE SFEER

Bij de opening, bijna honderd jaar geleden in 1923, draaide alles in de Piushaven om vrachtschepen. Om het laden en lossen van ballen wol, vaten wijn, zand, stenen en onderdelen voor de Tilburgse textielfabrieken. Die bedrijvigheid is verdwenen, maar als u aanlegt in de Piushaven zult u merken dat de historische sfeer is gebleven en naadloos past in de nieuwe dynamiek.

De Piushaven heeft zicht ontwikkeld tot een prachtig stedelijke gebied waar wonen, werken en watersport samengaan. Het is een gastvrije omgeving waar iedereen elkaar kent en watersporters op gemoedelijke wijze ontvangen worden. Het hele jaar liggen en historische, bewoonde vrachtschepen en in het watersportseizoen is het een vriendelijke en levendige passantenhaven met uitstekende voorzieningen.

EEN LEVENDIGE PASSANTENHAVEN IN HET HART VAN TILBURG

Het is misschien verrassend maar in Tilburg vind je de grootste stadshaven van Brabant. En daar is de stad maar wat trots op: al een paar jaar wordt met succes gewerkt aan het aantrekkelijker maken van de Piushaven.

De Piushaven is een uitstekende uitvalsbasis: op loopafstand van het centrum en toch midden in het groen. Dat maakt dat het voor passanten en winterliggers goed verblijven is in deze gastvrije stad!

BOOTJE HUREN

Lekker zelf het water op… om varend en of dobberend van het Tilburgse water te genieten! In beweging, de natuur beleven, drijvend een boekje lezen, een terrasje pikken of zelf een picknickmand meenemen, in de Piushaven is alles mogelijk!

Bekijk onderstaand met welke soort boot je zou willen varen en klik door voor meer informatie over o.a. kosten en reserveringen.