ZomerSmaak bij StadsTuinderij Piushaven

Lokaal, lekker én gezond shoppen en smullen bij 013 Food markt-proeverij
 
Na het succes en de drukbezochte edities in 2019 organiseert StadsTuinderij Piushaven deze zomer, in samenwerking met 013 Food, vanwege alle corona perikelen slechts één zomerse lokale streekmarkt c.q. -proeverij genaamd ‘ZomerSmaak’. Op donderdag 10 september tussen 18.00u tot 21.00u kunnen liefhebbers lekker en lokaal voedsel proeven én kopen bij de kramen en karren van streekboeren/-producenten uit de buurt. Wegens Corona is het maximaal aantal deelnemers 20 producenten. Dit keer geen lange aanschuiftafels op het sfeervolle groene marktplein, maar (sta)tafels en stoelen op 1,5 meter afstand om de verse aankopen te nuttigen. Uiteraard mogen enkel standhouders én bezoekers zonder Corona gerelateerde klachten het terrein betreden, wordt iedereen gevraagd zich aan de Corona regels te houden én zijn er voldoende gelegenheden om handen te desinfecteren.

 

Franse streekmarkt taferelen in de Piushaven
Kom kopen, proeven en smullen van o.a. verse vega hapjes, wijn, bier, brood, crêpes, pizza, thee, koffie, ijs, biologisch vlees, plukfruit en diverse lokale groentes én wel 15 soorten tomaten van de StadsTuinderij. Lekker én gezellig! De StadsTuinderij wil met deze avondproeverijen 013Food, StadsTuinderij Piushaven én lokale boeren/producenten meer bekendheid geven en meer streekproducenten aan de tuin verbinden. Tevens de stadsbewoners direct in contact brengen met lokale boeren/producenten en hun producten. Vers en dichtbij is goed en gezond, en zeker ook lekker én gezellig.

 

Geniet van sfeervolle live-muziek
Op 10 september treedt Flor de Amor op. Drie stralende vrouwen laten Argentijnse tango’s, Cubaanse bolero’s en eigen Spaanstalige liederen klinken in heerlijke arrangementen, spontane improvisaties en overtuigende koortjes.

           
Over 013 Food
Voeding geven aan duurzaam leven. Onder die noemer draagt 013 Food bij aan de verduurzaming van de productie en consumptie van voedsel in Midden Brabant. Dat doet 013 Food door het initiëren en stimuleren van lokale, impactvolle foodprojecten. De foodprojecten die 013 Food ondersteunt richten zich op duurzame productie, het vergroten van bewustzijn met betrekking tot de waarde van voedsel en het voorkomen van voedselverspilling. Tot de partners van 013 Food behoren uiteenlopende food-initiatieven, bedrijven, boeren, restaurants, de gemeente, onderwijsinstellingen, de bibliotheek, stichtingen en andere partijen. Zie ook www.013food.nl

Voor meer informatie en het volledige programma zie www.stadstuinderijpiushaven.nl/activiteiten/zomersmaak