Wintergloed 2019 wordt verplaatst naar winter 2019-2020

Het bestuur van Piushaven Levend Podium heeft moeten besluiten het 3-daags evenement Wintergloed te verplaatsen van 18-19-20 januari 2019 naar de winterperiode 2019-2020. Deze moeilijke beslissing is genomen naar aanleiding van het plotse en onverwachte vertrek van programmacoördinator Gerard Korthout. Vanwege veranderende omstandigheden in de exploitatie en toekomst van Gerards theater ‘De Boemel’ in de Spoorzone, is zijn aandacht en inzet daar ten volle verreist. Daar past het organiseren van Wintergloed en verdere invulling als programmacoördinator helaas niet meer bij.

Het bestuur van Piushaven Levend Podium ‎kijkt terug op een fijne samenwerking het afgelopen jaar. Gerard was aanjager van nieuwe manieren van samenwerken en het verder uitbouwen van activiteiten in onze bruisende Piushaven.

Ralf Embrechts, onafhankelijk voorzitter Piushaven Levend Podium: “We betreuren het dat Gerard moet stoppen, we hebben nog geprobeerd hem over te halen, maar hij verwacht zoveel tijd en energie kwijt te zijn aan ‘De Boemel 2.0’, zijn andere ‘kindje’. Een combinatie met zijn activiteiten in de Piushaven is daardoor onmogelijk.

“In het jaar dat we in de haven samengewerkt hebben, hebben we wederzijds veel geleerd en hopen we dit vast te houden voor de toekomst. Gerard heeft als ervaren theater-ondernemer voor ons een doorkijkje geschetst voor ideeën rondom het 100-jarig bestaan van de Piushaven in 2023. Daar gaan we zeker met bewoners en ondernemers in en om de haven mee verder. En Wintergloed … dat verplaatsen we naar de volgende winter. Uiteraard gaan we dan ook weer voor een mooie en sfeervolle editie.”

Het bericht Wintergloed 2019 wordt verplaatst naar winter 2019-2020 verscheen eerst op Piushaven.