Vittorio: “Een nieuw seizoen, een nieuw concept”

Wie kent hem niet? Vittorio Desikan, de man achter het Perzische ijs aan de Piushaven. We kunnen er gewoon niet meer omheen, het hoekje bij de draaibrug, ook wel zijn ‘huiskamer’ genoemd, is dé plek om tijdens mooie zomerdagen samen te komen en te luisteren naar allerlei mooie verhalen, genietend van Vittorio’s heerlijke Perzische ijs. Het gaat goed met hem en hij heeft een ontzettend goede zomer achter de rug. Maar… de ijskoude winter staat voor de deur, wat gaat hij doen? Wij vroegen het Vittorio.
“Er is een nieuw concept, een nieuw seizoen. Het is koud buiten, maar ik wil proberen iets te creëren waar mensen toch samen kunnen zijn en elkaar kunnen ontmoeten, ook in de wintermaanden. Het liefst op ’t hoekje bij de draaibrug, een plek die in korte tijd heel waardevol is geworden voor mij, maar ook voor anderen. Ik kan me geen andere plek voorstellen, dit is waar de kern ligt, waar het allemaal is begonnen. Daar wil ik graag mijn gasten blijven ontvangen en samenbrengen.”
 

Vittorio krijgt via social media regelmatig de vraag wanneer mensen weer langs mogen komen bij zijn huiskamer. Met zijn nieuwe kleine mobiele keuken, de Karvansara, staat hij soms nog op het hoekje, maar met dit weer kan hij de mensen daarmee helaas geen warme zithoek bieden. Er is geen gesloten ruimte waar hij mensen kan ontvangen en daarom houdt het voorlopig even op. Als er genoeg animo voor is in de buurt, zou er misschien een ontmoetingsplek, uiteraard seizoens-proof, gebouwd kunnen worden op ’t hoekje, alleen is daar wel een vergunning voor nodig.

 
“Ik zou het er graag samen willen bouwen. Het is van iedereen en iedereen is welkom”.
 
Vittorio zit deze maanden zeker niet stil. Wekelijks verzorgt hij verschillende maaltijden die mensen bij hem kunnen bestellen, hij geeft workshops aan groepen die graag kennis willen maken met zijn verhalen en de Perzische keuken, hij catert op diverse evenementen en hij is bezig met het organiseren van een groots kerstdiner, waarbij hij 100 eenzame Tilburgers wil verblijden met een diner inclusief muzikale invulling op Eerste Kerstdag. Om dit laatste te kunnen realiseren zoekt Vittorio nog hulp.
 
Wil je graag een bijdrage leveren aan het Kerstdiner van Vittorio en/of wil je graag ook meehelpen met het creëren een permanente warme ontmoetingsplek bij de draaibrug? Neem dan gerust contact met hem op: 06-40636260.
 
En het ijs? Dat is nog elke dag verkrijgbaar. Voor bestellingen kun je hem via dit nummer appen of bellen.