Sous le Pont: Oene van Geel en Mark Haanstra

Een jazzconcert onder de brug van hoogstaand niveau. Oene van Geel en Mark Haanstra zoeken het contrast op altviool en basgitaar. Je kan het zaterdag 9 juli meemaken!

Het zal niet vaak voorkomen, een altviool en basgitaar duo. Toch ligt het in dit geval voor de hand. Mark Haanstra en Oene van Geel spelen al zo’n 20 jaar samen: Het begon met ‘Geel’, waarmee ze in 1998 de Dutch Jazz Competition wonnen. Daarna was er het drumloze kwartet ‘Mosaic’. ‘Bhedam’ bracht ze vele malen naar India en was hiermee een van de voorlopers die Zuid-Indiase invloeden in de Nederlandse jazz scene bracht. Uiteindelijk was er het ‘Oxymore Quintet’ wat in een korte tijd hoge ogen gooide bij pers en publiek.

Na een periode waarin beide muzikanten volop bezig waren met andere formaties werkten ze weer samen op de Boy Edgar Prijsuitreiking van Oene in 2013. Dat voelde als muzikaal thuiskomen en beide heren stonden te popelen om weer samen het podium te betreden en nieuwe muzikale avonturen aan te gaan. Dit resulteerde uiteindelijk in deze uitdagende bezetting.

De luisteraar krijgt veel contrasten voor de kiezen. Van explosieve Balkanrock tot mooie intieme songs. Altijd met veel improvisatie, en een gelijkwaardige rol voor beiden. Maximaal contrast in een minimale bezetting, maar altijd een hechte klank. De chemie tussen de twee is het fundament waar alles op gebouwd wordt.

Kaartjes kopen?
Een plek in de boot kost 19,50 p.p. (incl. concert, vaartocht, 1 consumptie en gratis toegang museum De Pont). Reserveer viainfo@tilburgtewater.nl of bel naar 06 – 2551 5556.
Meer informatie

Publiek en artiest(en) vertrekken vanuit de Piushaven met de Tilia als moederschip met daarachter een lange sleep roeiboten naar de ongewone concertlocatie, onder het ongebruikte viaduct van de Meierijbaan. ‘Sous le Pont’ kan bij zonsondergang worden genoten van een prachtig akoestisch optreden in een zeer bijzondere sfeer en vervolgens van een mooie terugvaart naar de Piushaven.

Data:
9 juli : duo Oene van Geel met Mark Haanstra (Jazz op altviool en basgitaar) www.oenevangeel.com
3 septembertrio Gasn-singer (jiddische muziek die de ziel raakt) http://gasn-singer.blogspot.nl/

Startlocatie: Burgemeester Jansen aan de Piushaven
entree: € 19,50 p.p. (incl. concert, vaartocht, 1 consumptie en gratis toegang museum De Pont)
Info en reserveren:
 www.tilburgtewater.nl E: info@tilburgtewater.nl of M:06-25515556 

Het bericht Sous le Pont: Oene van Geel en Mark Haanstra verscheen eerst op Piushaven.