De Week van de Amateurkunst in Tilburg (WAK) is in volle gang. Tijdens de landelijke Dag van de Bouw, op zaterdag 4 juni, wordt in Tilburg een nieuw programmaonderdeel geïntroduceerd: Toekomstbouwers. Bezoekers kunnen rondkijken op een nieuwbouwlocatie én tegelijkertijd genieten van theateroptredens door amateurspelers. Een unieke samenwerking tussen de amateurkunst- en bouwsector.

Decor voor Toekomstbouwers

Eén van de vijftig stadswoningen aan de Twentestraat, die momenteel worden gebouwd door Alphons Coolen Bouw, vormen het decor voor Toekomstbouwers. Een niet alledaagse locatie voor een theaterperformance, die onder regie staat van Toekomstbouwer Anne van der Steen, vierdejaarsstudente aan de Fontys Academie voor Theater. Samen met een aantal amateurspelers is zij deze uitdaging aangegaan. Bezoekers van de Dag van de Bouw worden verrast door amateurkunst en publiek dat speciaal voor het theateroptreden komt, krijgt de gelegenheid om rond te kijken op een plek van de toekomst en dat kan zaterdag zelfs vanaf het water.

Amateurkunstenaars en de bouwsector

WAK coördinator Mariska van Beek over dit nieuwe programmaonderdeel: “Het is mooi om via Toekomstbouwers zowel amateurkunstenaars als jonge kunstprofessionals én de bouwsector samen te brengen. Dit programmaonderdeel dat in Tilburg is ontwikkeld, start dit jaar als pilot, maar heeft de potentie om door te groeien naar een landelijk niveau, bijvoorbeeld als een vaste waarde tijdens de amateurkunstmaand ‘ikTOON’ in juni. Daar maak ik me sterk voor”.

De dag van de Bouw

Toekomstbouwers is 4 juni doorlopend te zien van 10.00 tot 16.00 uur op de nieuwbouwlocatie aan de Twentestraat, tussen het Wilhelminakanaal en de Piushaven (toegang via Ringbaan-Oost/Caspar Houbenstraat). Deze locatie is één van de 170 plekken in Nederland die eenmalig de bouwhekken openen voor publiek.

Naast dit programmaonderdeel, kent de Dag van de Bouw in Tilburg een vol programma met uiteenlopende activiteiten zoals bezichtigingen vanaf het water, lezingen, doorlopende presentaties en diverse activiteiten voor kinderen zoals een graafmachineparcours en zelf metselen en timmeren. Meer informatie over de Dag van de Bouw via www.alphonscoolen.nl en meer zien tijdens de Week van de Amateurkunst in Tilburg, bekijk het programma via www.art-fact.nl/wak2016. De WAK duurt nog t/m zondag 5 juni en wordt afgesloten met de vijfde editie van het korenfestival Tilburg in Koor.

Wanneer: 4 juni van 10:00 tot 16:00
Waar: Piushaven
Entree:
Gratis

Het bericht Toekomstbouwers verscheen eerst op Piushaven.