Bekijk de film ‘De laatste Brugwachter’

De korte film ‘De laatste brugwachter’ van de hand van de Tilburgse filmmaker Lidi Toepoel is op 16 maart in première gegaan in het Amsterdamse Pathé Tuschinski.

‘De laatste brugwachter’ gaat over de laatste brugwachter van de Tilburgse Piushaven. Hij is op zoek naar een opvolger. De kleine Daan, die enorm van bruggen en boten houdt, ziet dat wel zitten. Hij hoopt hiermee ook zijn werkloze moeder uit de brand te helpen.

De première is het hoogtepunt van een wedstrijd, waarvoor productiemaatschappij OneBigAgency en uitgeverij Wegener talentvolle makers uit diverse regio’s opriepen om filmscripts in te sturen over de regio waar ze opgroeiden. Met dit initiatief wordt regionaal talent een podium geboden en de kans om hun talenten verder te ontwikkelen. Uit de ingezonden filmplannen zijn 7 makers geselecteerd om hun film te maken, onder wie Lidi met haar regio Brabant.

Regisseuse Lidi Toepoel:
“Als kind fietste ik al over de oude brug bij de Piushaven. Ik vond het magisch hoe de brugwachter die opendraaide. Even stond de wereld stil en de brugwachter zette met zijn blote handen alles weer in gang. Iedere Tilburger heeft wel eens voor zijn slagboom staan wachten, toch? Ik schreef het verhaal voor deze film vanuit mijn eigen beleving als kind. Het was echt een droom die uitkwam toen mijn filmscript werd uitgekozen en ik deze film mocht maken.

Ik heb gewerkt met een volledig Brabantse, professionele, cast en crew; de meesten komen zelfs uit Tilburg. Dat bewijst maar weer: hier zijn niet alleen mooie verhalen te vinden, maar ook heel talentvolle makers.

En dan gaat de film ook nog in première in Tuschinki, dat is een ongelofelijke eer.”

Tijdens de première zal een jury van filmprofessionals prijzen uitreiken voor de beste film, de beste regie en het beste scenario. Na de première wordt de film een week lang als voorfilm vertoond in Brabantse bioscopen. Daarna is ‘De laatste brugwachter’ online te bekijken op www.zevenregios.nl.

Bekijk de film

Het bericht Bekijk de film ‘De laatste Brugwachter’ verscheen eerst op Piushaven.