AaBe Fabriek geopend

Burgemeester Noordanus heeft het nieuwe wijkwinkelcentrum van de AaBe Fabriek geopend. AaBe Fabriek Tilburg wil uitgroeien tot één van de meest complete en gevarieerde winkelcentra van ons land. Bezoekers kunnen nu al terecht bij de nieuwe winkels Jumbo, Lidl, Kruidvat, Meesterbakker van Iersel en Zeeman en bij bestaande ketens als Leen Bakker, Praxis en Kwantum die ook onder de vlag van de AaBe Fabriek verder gaan. Tot en met zondag 30 november zijn er feestelijke activiteiten in de AaBe Fabriek en profiteren bezoekers van mooie openingsaanbiedingen.

“De opening van het wijkwinkelcentrum is de eerste stap om de AaBe Fabriek als cultuur historisch erfgoed van Tilburg een nieuwe toekomst te geven als een verrassende winkelplek”, aldus burgemeester Noordanus die in het bijzijn van buurtbewoners, bezoekers en ondernemers de openingshandeling verrichtte.

Ambacht en service
Sjaak Bosch, eigenaar van Meesterbakker van Iersel is enthousiast over de opening van zijn winkel in de AaBe Fabriek: “Tilburgers en AaBe zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Net zoals ons ambachtelijke familiebedrijf, dat de Tilburgers al sinds de jaren vijftig voorziet van brood en banket. Daarom zijn we enorm trots op onze nieuwe bakkerswinkel in de AaBe Fabriek. Het is mooi om, samen met de andere winkeliers, de klant hier variatie, vakmanschap en service te kunnen bieden.”

AaBe Fabriek zet in op winkelbeleving
De opening van de AaBe Fabriek gaat gepaard met feestelijke activiteiten. Bezoekers hebben tijdens de openingsdag onder meer kunnen genieten van een ontbijtje, openingsaanbiedingen door de deelnemende winkeliers, een optreden van de Acoustic Band en een dynamische kidsmiddag. Ook de rest van de week staat in het teken van activiteiten en aanbiedingen. Ronald Westerveld, voorzitter van de ondernemersvereniging AaBe Fabriek, vindt het een mooi voorproefje van wat nog komen gaat: “Winkelen in de AaBe Fabriek moet een beleving worden. Je kunt hier voor alles terecht. Van dagelijkse versproducten en babyartikelen tot auto en fiets, en van huis en tuin tot doe het zelf. En daarna borrel of diner je lekker in de Piushaven. Zo wordt het een echt uitje.”

Complex in ontwikkeling
Rialto Vastgoedontwikkeling herontwikkelt de oude dekenfabriek AaBe tot een modern winkelcentrum. Op dit moment is de eerste fase van de AaBe Fabriek gereed. De oplevering van de volgende fase, waarbij ook de monumentale delen gerestaureerd worden, staat gepland voor 2016. De restauratie van de fabriek wordt mede mogelijk gemaakt met steun van de Provincie Noord-Brabant.

www.aabefabriek.nl

Het bericht AaBe Fabriek geopend verscheen eerst op Piushaven.