Ten Brinke Groep verkoopt deel Havenlofts uit plan De IJzergieterij Tilburg aan Tiwos

Ten Brinke Groep en de Tilburgse Woonstichting Tiwos hebben donderdag 4 juni op de PROVADA hun handtekening gezet onder de koopovereenkomst voor de aankoop van 6 van de 18 Havenlofts in de voormalige IJzergieterij in Tilburg. De resterende woningen en commerciële ruimten in dit plan aan de Piushaven staan inmiddels onder optie. Eind april ging de verkoop van de lofts en studio’s in De IJzergieterij van start.

De IJzergieterij is ontworpen in 1899. Na jaren als IJzergieterij dienst gedaan te hebben, is het gebouw verbouwd naar de Lourdeskerk. Begin de jaren ’80 opende de eerste Jumbo supermarkt haar deuren in het pand. Twee jaar geleden gingen Ten Brinke, Tiwos en gemeente Tilburg om tafel. Een creatief proces, adviezen van Tiwos en de ervaring van Ten Brinke leidden tot een prettige samenwerking waarin De IJzergieterij een woonbestemming toegekend kreeg.

‘‘Nog dit jaar krijgt het gebouw zijn oude karakter terug en komt de historie uit circa 1900 weer in het gebouw tot leven’’, aldus Ten Brinke Groep. ‘‘De IJzergieterij is een ontwikkeling die goed past in de nieuwe woonwijk Lourdeskade aan de Piushaven. De Havenlofts behouden het karakter van het originele gebouw, de elementen van de kerk en voldoen aan de eisen van nieuwbouw.”

Tijdens de PROVADA gaf Ten Brinke Groep op het Transformatieplein een presentatie over dit plan. Belangstellenden werden meegenomen in de historie van De IJzergieterij en hoe Ten Brinke hier een nieuwe invulling aan gegeven heeft.

Meer informatie over de deelname van Ten Brinke Groep aan de PROVADA 2015 is te vinden op www.tenbrinke.com/provada.

Het bericht Ten Brinke Groep verkoopt deel Havenlofts uit plan De IJzergieterij Tilburg aan Tiwos verscheen eerst op Piushaven.