Start ontwikkeling GroeiTuin013 op de Stadsakker vanaf februari 2021

Goed nieuws voor alle liefhebbers van groen, gezond en sociaal. Het is eindelijk zover. Met het collegebesluit van 2 februari jl. is de laatste hobbel genomen: GroeiTuin013 start op korte termijn op de Stadsakker en gaat daarmee een unieke bijdrage leveren aan Stadsbos013

Perceel klaarmaken voor eerste seizoen

Net op tijd kwam het besluit van het college van B&W. De eerste bloembollen steken hun kopjes alweer boven de grond, het groeiseizoen staat op punt van beginnen. Iedereen die langs het perceel van GroeiTuin013 fietst (hoek Reeshofdijk/Zwartvenseweg) kan zien dat er nog enorm veel moet gebeuren voordat de eerste piepers de grond in kunnen.

Samen met Brouwers Groenaannemers worden in februari de eerste grote machinale grondwerkzaamheden uitgevoerd. Daarna wordt er handmatig verder gewerkt aan het planten van de haag, aanleggen van paden, voorbereiden van teeltbedden, enzovoort.

Ook vrijwilliger worden? Meld je aan!

StadsTuinderij Piushaven sluit dit voorjaar definitief de poorten en de meeste deelnemers staan te trappelen om op de Stadsakker verder te gaan. Nieuwe vrijwilligers uit omliggende wijken zoals Wandelbos, Het Zand, Kruidenbuurt en Gesworen Hoek en de Reeshof zijn erg welkom. Er is werk genoeg en zoals de ervaring bij StadsTuinderij Piushaven leert: het is enorm gezellig. Dus mocht je mee willen doen of ontvang je graag meer informatie, neem dan contact op met onze coördinator Karin Moers via karin@groeituin013.nl of 06 30759572.

Groeien en bloeien doe je samen

Stichting Het Werkt heeft samen met alle vrijwilligers en dagbesteders van StadsTuinderij Piushaven jarenlang hard gewerkt om de waarde van een open, collectieve tuin aan te tonen en deze een definitieve plek in Tilburg te geven. Ondanks deze inzet zou de realisatie van GroeiTuin013 niet mogelijk zijn geweest zonder de bijdragen van veel sponsoren, groot en klein.

Tilburg Akkoord, Zusters van Liefde, Gemeente Tilburg, KNHM, Brouwers Groenaannemers, Jopiefonds, Vaillantfonds, Oranjefonds, Kansfonds en Lions Tilburg. Veel dank voor jullie steun en vertrouwen!