Speciale overtocht tijdens het Moerenburg Natuurweekend

Maak kennis met de flora en fauna van Moerenburg tijdens het Moerenburg Natuurweekend op 12 en 13 september! In dit weekend brengen de leden van de Tilburgse afdeling van de KNNV, de landelijke vereniging voor veldbiologie, de soortenrijkdom van Moerenburg in kaart. Op zaterdagavond en zondag vinden verschillende excursies plaats. Het evenement vindt plaats op het terrein van Rioolgemaal Moerenburg aan de Hoevense Kanaaldijk, Tilburg.

Speciale overtocht
Stichting Tilburg te Water verzorgt op de zondag van het Moerenburg Natuurweekend (13 september) de overtocht vanaf Villa Pastorie (Hoevenseweg 2, Tilburg) naar en van Moerenburg. Geniet van de Piushaven te water in de fluisterboot en ervaar de rijke natuur die de haven te bieden heeft. De kosten van de overtocht zijn €2,50 (retour). Na het bezoek aan Moerenburg kunt u bij terugkomst nagenieten op het terras van Villa Pastorie. 

Let op!
Tijdens het Moerenburg Natuurweekend is de brug over het kanaal aan de Oisterwijksebaan niet bruikbaar. De brug is weggehaald en versleept ter reparatie. Hierdoor is Moerenburg, voornamelijk voor gemotoriseerd verkeer, iets lastiger te bereiken. Komt u met de auto en/of wilt u gewoon genieten van een overtocht naar het evenement, maak dan vooral gebruik van het gemak van de overtocht!  

Vaarschema
Stichting Tilburg te Water kent het volgende vaarschema op zondag 13 september:
10.00u  vertrek wachtsteiger tegenover Villa Pastorie
10.45u  vertrek tijdelijke aanmeerplaats Moerenburg
11.00u  vertrek wachtsteiger tegenover Villa Pastorie
11.45u  vertrek tijdelijke aanmeerplaats Moerenburg  
13.00u  vertrek wachtsteiger tegenover Villa Pastorie
13.45u  vertrek tijdelijke aanmeerplaats Moerenburg
14.00u  vertrek wachtsteiger tegenover Villa Pastorie
14.45u  vertrek tijdelijke aanmeerplaats Moerenburg
15.00u  vertrek wachtsteiger tegenover Villa Pastorie
15.45u  vertrek tijdelijke aanmeerplaats Moerenburg

Kijk voor het volledige programma van het Moerenburg Natuurweekend of voor informatie over de KNNV-afdeling Tilburg op www.knnv.nl/tilburg.

Het bericht Speciale overtocht tijdens het Moerenburg Natuurweekend verscheen eerst op Piushaven.