Pompoenfeest in StadsTuinderij Piushaven

Slotviering van teeltseizoen 2018 rond de heksenketel op zaterdag 20 oktober van 14.00u tot 17.00u

StadsTuinderij Piushaven is een collectieve tuin aan de Havendijk waar ruim 50 vrijwilligers en een aantal dagbesteders onder professionele begeleiding groenten, bloemen en kruiden telen en verkopen. Daarnaast wonen er ook bijen, varkens en kippen. Afgelopen jaar hebben alle medewerkers weer hun best gedaan om te zorgen voor een succesvolle teelt en ondanks de hete zomer is er een goede oogst geweest. 20 Oktober wordt het teeltseizoen feestelijk afgesloten en is iedereen uitgenodigd om dit mee te vieren. 

Pompoen is populair in de keuken

De pompoen is de laatste jaren in populariteit gestegen. Google maar eens op internet en je vindt honderden recepten. Zelfs Jamie Oliver, Nigella Lawson en Gordon Ramson delen hun ervaringen met pompoensoep, – curry, – stamppot en – pasta. Geroosterde-, gegrilde-, en gefrituurde pompoen. Er is veel mogelijk. De vrijwillgers van de StadsTuinderij maken verschillende hapjes van de hoikkado en butternut pompoenen die in de stadstuin groeien. Kom lekker proeven! 

Halloween voorpret bij de heksenketel
Er is een mooie oogst van grote sierpompoenen. Kinderen mogen een pompoen uithollen en een

eigen freaky Halloween exemplaar maken. Ze krijgen hierbij hulp van een heuse heks en een tovenaar! Terwijl de pompoencurry pruttelt in de heksenketel bereiden we ons voor op de winter en nemen afscheid van teeltseizoen 2018.

Voor meer informatie zie www.stadstuinderijpiushaven.nl.

Het bericht Pompoenfeest in StadsTuinderij Piushaven verscheen eerst op Piushaven.