Piushaven Tilburg verrijkt met Muziekwonen?

In het bruisende gebied Piushaven aan de Galjoenstraat in Tilburg ontstaat wellicht een bijzondere woonwijk: Muziekwonen. Een wijk voor mensen met een passie voor muziek.
De gemeente Tilburg, Van der Weegen Bouwontwikkeling en ontwikkelaar The Placemaker slaan de handen ineen om zo concreet invulling te geven aan het gebiedsmotto: ‘Piushaven, levend podium van Tilburg’.

Muziekwonen is een speciale wijk en community voor mensen die een passie hebben (en delen) voor muziek. Dat kan als hobby zijn, maar ook als professioneel artiest, docent of componist. Bij de woningen worden geluidsarme repetitieruimtes gebouwd. De wijk wordt in samenspraak met toekomstige bewoners ontwikkeld, waarbij zoveel mogelijk eisen en verlangens worden gerealiseerd, voor maximaal woonplezier. Naast de individuele woonwensen, zal nadrukkelijk ook gekeken worden hoe door middel van bijvoorbeeld gemeenschappelijke ruimtes, de muziekcommunity verder kan worden ondersteund. Aan de Galjoenstraat biedt de zgn Hal 1 daar goede mogelijkheden toe.

Het initiatief zal Tilburg niet alleen versterken als popstad, maar ook andere muziekstromen een impuls geven.

Als er dit jaar voldoende animo wordt gevonden voor dit bijzonder woonconcept zou de bouw al eind 2017/begin 2018 kunnen starten, zodat de eerste bewoners eind 2018 de eerste klanken kunnen spelen in hun eigen Muziekwoning. Geïnteresseerden worden van harte uitgenodigd om mee te denken met het project om zo hun woondroom in Tilburg te realiseren.

Op maandagavond 18 juli 2016 om 19.30 uur staat een eerste informatieavond gepland, waarbij de eerste plannen en ideeën worden gepresenteerd en het gesprek met belangstellenden over de verdere invulling wordt gestart. De bijeenkomst wordt gehouden in de Bouwplaats aan de Galjoenstraat 37 te Tilburg. Aanmelden kan via een mail naar info@theplacemaker.nl.

Zie ook www.muziekwonen.nl

Het bericht Piushaven Tilburg verrijkt met Muziekwonen? verscheen eerst op Piushaven.