Piushaven Sessies met Linde Staals en Lennert Klaui

Nieuwe singer-songwriter talenten van de Rockacademie bij Eethuis Twintig

Eethuis Twintig biedt vanaf november elke eerste zondag van de maand een podium voor jonge singer-songwriter talenten. Een nieuw Piushaven initiatief en mooie samenwerking met Fontys Rockacademie en het Impresariaat Kunsten. 

Linde Staals 
Linde is een 20 jarige singer-songwriter uit Sint-Oedenrode. Ze komt uit een gezin waar altijd muziek werd gemaakt. Toen Linde 13 jaar oud was begon ze zingen steeds leuker te vinden. In de kamer van haar zus, die toen gitaarles had, stond een oude gitaar die van haar opa was geweest. Zonder het te besluiten is Linde op deze gitaar gaan spelen. Ze leerde het zichzelf aan met behulp van YouTube en liet zich inspireren door country en pop artiesten. Toen ze een paar akkoorden kende schreef ze haar eerste liedje.  Door liedjes te schrijven kan ze haar eigen emoties omzetten in muziek en teksten. Op dit moment studeert Linde aan de Rockacademie in Tilburg en wil ze vooral heel veel leren, schrijven, experimenteren en ervaring opdoen.

Lennert Klaui

Lennert is een 18 jarige singer-songwriter uit Helmond. Vanaf jonge leeftijd is Lennert bezig met muziek en het schrijven van nummers, waarbij hij zichzelf begeleidt op de gitaar. Door verschillende bandjes en projecten heeft hij veel geleerd over het schrijven en uitvoeren van songs, kennis die hem goed van pas komt bij de opleiding Songwriting aan de Rockacademie, waar hij in 2017 mee is gestart.
Lennert heeft een voorliefde voor de folk-rock van artiesten als Paul Simon en Bob Dylan. Deze invloeden zijn in zijn muziek terug te horen. Maar Lennert zoekt ook graag het experiment op. Met jazzy akkoorden en invloeden uit de Indie-rock geeft hij een eigen draai aan dit genre.

Toegang gratis

Voor meer informatie over de programmering komende maanden zie www.eethuistwintig.nl  

Het bericht Piushaven Sessies met Linde Staals en Lennert Klaui verscheen eerst op Piushaven.