Piushaven heeft nieuwe route

Voor een nieuwe route die van de Tilburgse Piushaven naar sluis 3 van het Wilhelminakanaal loopt, zijn de onbekende kanten van het gebied in tekst en beeld gegoten. Lancering is 14 september.

De fiets-, wandel- en boottocht ‘De waterkant van Tilburg’ loopt van de kop van de Piushaven naar de unieke sluis 3 in het Wilhelminakanaal. Onderweg wordt het huidige reilen en zeilen op de kade én de onderbelichte geschiedenis van het havengebied in kaart gebracht.

Dat er over de draaibrug uit 1923 eigenlijk een tram zou rijden bijvoorbeeld.  Hoe de haven dat jaar de grootste stadshaven van Brabant was en de brugwachter in dienst kwam ‘met het genot van woning en dienstkleeding, op eene jaarwedde van fl. 1.920’. Ook de flora en fauna (‘de Piushaven als Biesbosch van Tilburg’) krijgt een gezicht.
Permanent Stichting Thuishaven Tilburg lanceert op zondag 14 september de nieuwe route. Voor de permanente tocht langs het water (overigens ook vanaf de sofa, via de mobiele site te ‘bewandelen’) wordt een twaalftal borden langs de route neergezet, daarnaast krijgen alle schepen van de Tilburgse museumhaven een informatiepaneel.

Lees meer

 

Het bericht Piushaven heeft nieuwe route verscheen eerst op Piushaven.