Piushaven Drakenboot Festival

Op zondag 10 september 2017 vindt voor de zesde keer in de Piushaven het grootste waterspektakel van Tilburg en omstreken plaats: het Piushaven Drakenboot Festival!
Teams van 17 en 9 personen gaan de onderlinge strijd aan in originele grote en kleine Chinese Drakenboten, racend over het water op het ritme van luid tromgeroffel.

Deze 6e editie wordt weer georganiseerd door de verenigde Horeca Piushaven. Het gaat bij dit sportieve evenement vooral om samenwerking, teamspirit en plezier op en rond het waterIets dat de ondernemers in de Piushaven ook met elkaar gemeen  hebben.

Drakenrace voor bedrijven
15 Bedrijven met een team van 17 personen nemen deel in de grote drakenboten.
In 2016 pakte het krachtige team van HeAVENS Kitchen voor de tweede keer de titel door in een zinderende finale race van de Doncurado-equip te winnen. Gaat HeAVENS Kitchen er dit jaar vandoor met de wisseltrofee,  of…?
Naast oude bekenden  als MM Printing, café Burgemeester Jansen,  Doncurado | Quick Carwash | Kruijssen Bouwbegeleiding,Shinzo,  Strikolith en LBB Naber, zijn er 8 nieuwe teams die in een grote drakenboot stappen. Namelijk: Hamers@Home, C.WORX-Tricorp, Van Eerd, Bart van Dooremalen, Mommers Projectsmontage, Bouwend Nederland en BBB Health Boutique.

Drakenrace voor wijk-, verenigingen- , vrienden- en familieteams
Dit jaar kunnen ook particulieren weer met een verenigings-,  wijk-,  vrienden-, of familieteam van 9 personen meedoen. In 2016 waren er 10 teams , deze editie strijden maar liefst 16 teams in een kleine boot mee voor de winst. Deelnemers zijn o.a. Rebelse Egels, Golden Girls, CV De Bombezjoerders, Wijkkrant Koningshaven en niet te vergeten de winnaar van vorig jaar Totally Chaos.

Feest voor het publiek
Om 12.00u begint het festival en vanaf 12.30u barst de race los. Niet alleen voor deelnemers, maar ook voor toeschouwers is er genoeg te beleven in de Piushaven. Geniet van een drankje en hapje bij een van de horecapunten of terrassen, terwijl de kinderen spelen in het speciaal voor hen, i.s.m Moonen Attractieverhuur, ingerichte Kinderspeeldorp. Niet alleen bij de races en organisatie draait het om een goede samenwerking en teamwork. De presentatie van het hele evenement ligt ook dit jaar weer in de handen van het commentatorenduo Rens Merkelbach en Joris van Corven. DJ Frans Jozef zorgt er met zijn muziek voor dat de roeiers nog sneller zullen gaan dan ze ooit dachten te kunnen!   

Maak dit spannende, sportieve maar vooral gezellige evenement mee. Aanstaande zondag vanaf 12.30u.

Er is botulisme geconstateerd in de Piushaven. De GGD zegt dat het vrijwel zeker gaat om vogelbotulisme, die is niet schadelijk voor de mens. Er is geen extra risico voor de gezondheid. 

Het bericht Piushaven Drakenboot Festival verscheen eerst op Piushaven.