Pirates of the Parodean!

Ahoy, matey!
(Goedendag, makker)

Be ye ready for a grand adventure on the high seas?
(Bent u gereed voor een groots avontuur op internationale wateren?)

Captain Jack Swallow en zijn schoelje monsteren aan in Tilburg. Tussen de kantoren van BOUWplaats Galjoenstraat spelen de Yellow Brick Roadies hun laatste parodiemusical. Voor het eerst verlaat de Tilburgse groep het theater voor een voorstelling op deze rauwe locatie vlakbij de Piushaven.

Dit keer bevaren de Yellow Brick Roadies de parodie-zee met een piratenmusical rond captain Jack Swallow, met in zijn kielzog de knappe smid Orlando Bloem. Samen varen ze al plunderend naar Tortuga, op zoek naar Swallows oude schip ‘The Black Diamond’ en de sexy dame-in-nood: Kyra Naaitlie. Beiden zijn in handen van de boosaardige kapitein Iglo en zijn vervloekte scheepscrew.
Zal Bloem zijn geliefde Naaitlie kunnen redden? Kan Captain Jack Swallow door de mazen van het net van de Britse Royal Navy glippen? En welke referenties uit (foute) popcultuur komen we nu weer tegen? Het publiek vaart mee langs een reeks hilarische scènes, avontuurlijke muziek en af en toe een hit die niet zou misstaan op een Back To The 90’s-feest.

De musical vormt het sluitstuk van een serie van vijf parodiemusicals die de Yellow Brick Roadies de afgelopen jaren speelden. Eerder nam de groep, die bestaat uit Tilburgse studenten en oud-studenten, iconen als Batman, Suske en Wiske, Star Wars en de Moulin Rouge op de hak.

De all-star cast heeft zijn sporen verdiend bij studentenmusical On Stage en impro-theatergroepen als de Tilburg Tigers, de Landrotten en Rataplan. Ook Yellow Brick Roadie-sterren uit vorige musicals keren terug voor deze grande finale. Mark Dekker schreef opnieuw het script en deed de regie.

Pirates of the Parodean speelt op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 december om 20.00 uur (zaal open om 19.30 uur). De voormalige Janusloodsen aan de Galjoenstraat (tegenwoordig de creatieve broedplaats ‘BOUWplaats’) vormen het decor. Adres: Galjoenstraat 35-37 in Tilburg. Reserveren kan via www.yellowbrickroadies.nl en tickets kosten €10.

Spelers: Harke de Bonth, Jeroen Tessers, Luc Vorselaars, Eva Goudsmit, Marten van de Wier, Judy Verhaeren, Arnoud Plantinga, Manon Hoppenbrouwers, Isabel Rodriguez en Mark Dekker.

Het bericht Pirates of the Parodean! verscheen eerst op Piushaven.