Overwinteren op de Piushaven?

Wist u dat u in de Piushaven kunt overwinteren op uw schip? In het voor de passantenhaven gereserveerde gedeelte van de haven zijn daar voorzieningen voor getroffen. Zo kunnen diverse stroompunten permanent onder spanning worden gezet. Enige voorwaarde is dat u aan boord van het schip woont. Het tarief is met ingang van 1 januari 2014 € 2,25 per strekkende meter per week. Een ligplaatsvergunning om te overwinteren is telkens slechts voor een winterperiode (= sluitingsperiode passantenhaven) geldig. De passantenhaven sluit op 21 september 2014 en gaat weer open op zaterdag 18 april 2015.

De periode van 28 dagen vóór sluiting en 28 dagen ná opening kunt u eveneens in de Piushaven doorbrengen, maar dan slechts als passant en tegen betaling van het passantentarief. Mocht u ná 21-9 willen arriveren en vóór 18-4 willen vertrekken kunt u afspraken maken met de brugwachters over de datum en het tijdstip van aankomst/vertrek. Dit ivm de bediening van de bruggen. De contactgegevens van de brugwachter staan tzt in de vergunning vermeld.

Het tarief voor overwinteraars is (prijspeil 2014) 2,25 euro per strekkende meter/week (of gedeelte daarvan) en zal voor 2015 geïndexeerd worden met het prijsindexcijfer voor de gezinsconsumptie. De legeskosten voor de vergunning bedragen in 2014: 38,40 euro. In de Piushaven zijn een 12-tal aansluitingen permanent onder spanning te zetten. De gebruikte electra wordt met u verrekend tegen een tarief van 21 cent per kWh.

Meer informatie
Meer informatie of meteen een vergunning aanvragen kan via onderstaand formulier, of bel naar 013 – 542 94 40. Geef uw NAW gegevens, naam, lengte en een foto van het schip en de gewenste periode van overwintering.  • Toegestane bestandssoorten: jpg, jpeg.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Het bericht Overwinteren op de Piushaven? verscheen eerst op Piushaven.