zèède gevalle? nèè zôo stap ik aaltij van mènne fiets aaf!

Wie is er niet groot mee geworden? Het zondagmiddag spel waarbij waaghalzen zichzelf van een meterslange baan lieten katapulteren in zelf gemaakte voertuigen. Het gaat hier natuurlijk om ‘Te land, ter zee en in de lucht’, een televisieprogramma waar eenieder met nostalgische gevoelens naar terugkijkt. Voor dispuut Black and White reden genoeg om het spelelement ‘Fiets ‘m er in’ naar de Tilburgse Piushaven te halen.

Op zondag 17 juli barsten de gemoederen los en zullen groepen scholieren, studentenverenigingen, carnavalsverenigingen en andere liefhebbers een meer dan veertig meter lange stellage per fiets trotseren. Dit alles onder toeziend oog van niemand minder dan de koning van dit spel: Johan Vlemmix! Het spektakel is voor het publiek te bewonderen vanaf de kade van de Piushaven en de omliggende terrassen.

De aanwezige jury heeft een drietal prijzen uit te reiken, namelijk: de originaliteitsprijs, de pechvogel van de dag en de snelheidsprijs. De ingeschreven teams zijn op dit moment druk bezig met het bouwen van een tweewieler. ‘Het ontwerpen van een fiets is makkelijk, maar de uiteindelijke technische uitvoering is erg lastig’ zegt deelnemer Koen Dirven. Op dit moment zijn er nog enkele plaatsen beschikbaar voor de waaghalzen die zich nog willen aanmelden. Kijk voor meer informatie op www.otfd.nl en www.facebook.com/otfd2016.

Datum: zondag 17 juli van 13.00u tot 17.00u
Locatie: rondom middenpier
Meer informatie en aanmelden: www.otfd.nl of www.facebook.com/otfd2016
E: otfd2016@gmail.com

Het bericht Oud Tilburgsch Fiets Duiken verscheen eerst op Piushaven.