Origineel pictogram Piushaven

Ivo van Leeuwen en Sander Neijnens, ontwerpers van het lettertype TilburgsAns, overhandigden het door Ivo ontworpen pictogram van de Piushaven aan Judith van Loon, programmacoördinator Piushaven Levend Podium.
Van Leeuwen: “ik fietste laatst langs de Piushaven en dacht direct… die vorm van de haven móeten we opnemen in ons TilburgsAns lettertype en pictogrammen. Is zo’n belangrijk gebied geworden voor Tilburg! Judith van Loon krijgt het originele eerste exemplaar omdat zij vanuit Piushaven Levend Podium mede dit gebied zo bruisend gemaakt heeft én… ze i.s.m. Kunstpodium T en ons de eerste expositie maakt in Den Ophef. Genaamd TilburgsAns ‘houdoe you do’” 

Expositie in Den Ophef

TilburgsAns, houdoe you do 

Op zondag 22 mei om 16.00 uur opent wethouder Marcelle Hendrickx de eerste expositie in Den Ophef. (Typo)grafisch vormgever Sander Neijnens en illustrator Ivo van Leeuwen tonen in het glazen ballasthuis van de brug een proeve van het door hen ontworpen lettertype TilburgsAns. De expositie is een initiatief van Piushaven Levend Podium en wordt georganiseerd in samenwerking met Kunstpodium T.

Wie is (Tilburgs)Ans?
Het lettertype TilburgsAns is gebaseerd op het karakter van de stad Tilburg: rauw, verrassend, experimenteel, humorvol en zonder tierelantijnen. Bijzonder aan het lettertype is dat het niet alleen letters bevat, maar ook pictogrammen: compacte tekeningen van belangrijke iconen van de stad zoals Willem II, 013, museum De Pont, Den Ophef, Koningshoeven, de ringbaan, de kermis, de lindeboom en Tilburgse woorden zoals lozzie en dèùf.

TilburgsAns is een kunstproject dat tot stand kwam met financiële steun van de gemeente Tilburg, Marketing Tilburg, het bkkc en circa 250 particulieren en bedrijven die een letter of spatie van TilburgsAns adopteerden. Op 10 april werd het (gratis) lettertype gelanceerd; sindsdien is het al 2000 maal gedownload en duikt het overal in de stad op in drukwerk en in digitale publicaties. (Tilburgs)Ans gaat op avontuur!

Het bericht Origineel pictogram Piushaven verscheen eerst op Piushaven.