Opening Stadswerkplaats

Vrijdag 4 maart is de opening van de Stadswerkplaats in de BOUWplaats. Stadswerkplaats biedt werkruimte voor mensen met een klusproject, kennisuitwisseling via cursussen en workshops, leen-gereedschap, workshopruimte, tijdelijke opslag voor je project, apparatuur, begeleiding, gezelligheid, klankbord, en natuurlijk voor koffie, soep en brodjes: de BOUWplaats kantine.

Tijdstip: 15.00-19.00

BOUWplaats – Hal 4
Galjoenstraat 37
Piushaven Tilburg

Wat?
De Stadswerkplaats is een plaats waar zowel oude en nieuwe technologie alsook expert en hobbyist bij elkaar komen. Buurtbewoners kunnen er hun tafel repareren, een las zetten, hun band plakken, maar ook zélf een cursus geven of meedoen aan inspirerende workshops als goudsmeden, 3d-printen, houtbewerking, textielbewerking en elektra. Alle partijen maken koppelingen tussen technologische ontwikkeling, research, industrie en educatie. De Stadswerkplaats gaat op deze wijze van expert tot experience, en is voor én door de stad!

Er is een educatief programma voor kinderen én volwassenen en de werkplaats is altijd open voor geïnteresseerden. Wij nodigen zowel buurtbewoner, hobbyist als expert uit op 4 vrijdag maart naar de opening te komen om te ervaren wat de Stadswerkplaats voor jou of jij voor de Stadswerkplaats kan betekenen!

Waarom?
Steeds meer mensen hebben geen ruimte om te klussen of middelen om allerlei gereedschap aan te schaffen. En waarom zou je ook, als je middels een lidmaatschap alles kunt gebruiken wat je nodig bent? De Stadswerkplaats is een samenwerking tussen stichting SXL en coöperatief Fablab013 u.a. Ons gezamenlijke doel: Het faciliteren van een open werkplaats, waar buurt, stad, ambachten en nieuwe technieken elkaar kunnen ontmoeten.

De Stadswerkplaats is een plek die zich zal gaan verankeren binnen alsook worden gedragen door de (lokale) gemeenschap. Een plek met een eigen karakter en mogelijkheden. De Stadswerkplaats biedt lokale partijen de kans gebruik te maken van de faciliteiten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan onderwijsinstellingen, creatieve ondernemers, sociale werkplaatsen, herintreders, studenten, hobbyisten en nog veel meer.

Stadswerkplaats biedt werkruimte voor mensen met een klusproject, kennisuitwisseling via cursussen en workshops, leen-gereedschap, workshopruimte, tijdelijke opslag voor je project, apparatuur, begeleiding, gezelligheid, klankbord, en natuurlijk voor koffie, soep en brodjes: de BOUWplaats kantine.

Stadswerkplaats zoekt cursusleiders, cursus-ideeën, cursisten, mensen met een klusproject, begeleiders, experts, medestanders, en nog veel meer!

Interesse of vragen? Kom op vrijdag 4 maart even naar BOUWplaats in de Galjoenstraat!

Voor meer en of aanvullende informatie:

www.stadswerkplaatstilburg.nl
elisabethboersma@gmail.com  0624580545
vera@fablab013.nl                   0637152543

Het bericht Opening Stadswerkplaats verscheen eerst op Piushaven.