Onvergetelijke theateravond in landschapspark Moerenburg

Water zijt gij en tot water zult ge wederkeren

Een theaterwandeling tussen de overblijfselen van de oudste rioolwaterzuivering van Nederland. De Kwekerij dompelt je onder in een schimmige werkelijkheid waarin schoon drinkwater niet meer voor iedereen voorhanden is. Langs wijdse vergezichten, beklemmende soundscapes, levensechte tableaus en surrealistische beelden rijgen korte scènes zich aaneen tot een onvergetelijke totaalervaring.

Theaterproductie door De Kwekerij
De Kwekerij, gevestigd in de Piushaven presenteert de komende jaren onder de noemer ‘Landlopers’ een reeks bijzondere theaterwandelingen in het Groene Woud, en wel in het landschapsgebied Moerenburg-Koningshoeven aan de rand van Tilburg.

Ontwikkeling Vorstelijk Landschap
Met deze theaterwandelingen betrekt De Kwekerij een breed publiek bij de ontwikkeling van het landschapspark ‘Vorstelijk Landschap’. (De naam ‘Vorstelijk Landschap’ is een verwijzing naar de bijzondere band van Koning Willem II met dit gebied. Hij had een huis op de plek van de huidige Koningshoeven.)  Dit jaar vindt het Landlopers-evenement plaats op het terrein van de voormalige waterzuivering Moerenburg, die inmiddels een rijksmonument is.

Aanleiding evenement 
Het evenement wordt georganiseerd in samenwerking met Waterschap De Dommel. Aanleiding is de honderdjarige herdenking van de Voorste Stroomarresten, een lang lopende juridische strijd tussen Oisterwijk en Tilburg vanwege het vervuilde industriewater dat naar Oisterwijk stroomde. Het resultaat hiervan was de bouw van het rioolgemaal Moerenburg, de eerste waterzuivering van Nederland. De theaterwandeling wordt gepresenteerd in combinatie met een excursieprogramma van KNNV afdeling Tilburg over biodiversiteit in het landschapspark.

Datum: 11, 12, 13 & 18, 19, 20 september 2015
Aanvang: 19.45 uur Rioolgemaal Moerenburg,
Ingang: Hoevense Kanaaldijk 40 Tilburg
Entree: 15 euro
Reserveren: reserveren@dekwekerij.nl
Meer informatie: www.dekwekerij.nl

20 september, 14.00 uur: debat in samenwerking met Milieucafé Tilburg / Tilburg Debatstad over de waarde van schoon water.

 

Het bericht Onvergetelijke theateravond in landschapspark Moerenburg verscheen eerst op Piushaven.