Varend licht kunst object in de Piushaven.

Kunstenaars Madje Vollaers en Pascal Zwart van Studio Vollaerszwart hebben op 14 juli van Stichting Piushaven Levend Podium groen licht gekregen om de Love Boat ‘Led it Be’ te gaan ontwikkelen. Nu kan de boot die het kunstenaarsduo hiervoor op het oog had, officieel aangekocht en verbouwd worden voor de tweede fase van het Piushaven lichtplan. Lichtplan Met de Love Boat wordt een creatieve en dynamische invulling gegeven aan de tweede fase van het lichtplan van 2015. Een samengestelde jury heeft vorig jaar uit verschillende schetsontwerpen voor Licht&Water de Love Boat gekozen. Het doel van de Love Boat is om een blijvend en drijvend kunstwerk in de Piushaven te hebben. Oplevering van de Love Boat is begin maart 2016. Zij zal zeker voor vijf jaar als kunstwerk in de Piushaven te zien zijn.  Piushaven Levend Podium beheert en exploiteert de boot en zoekt hiervoor goede samenwerkingspartners.

Love Boat Love Boat ‘Led it Be’ is een lichtontwerp van studio Vollaerszwart voor de Piushaven in Tilburg. Geïnspireerd op het fenomeen Aurora Borealis (het Noorderlicht) vormt de Love Boat een drijvend licht-object voor de Piushaven. De Love Boat is een tweedehands Bakdekker uit 1932 van ruim acht meter lang. Deze unieke boot wordt eerst voorzien van een fotografische print van het Noorderlicht en vervolgens volledig bekleed met circa 20.000 RGB-LED-lampjes. Gezamenlijk vormen alle aangebrachte lampjes een 3D video-display als huid van de boot.

Functioneel kunstwerk De Love Boat krijgt een permanente ligplaats in de Piushaven waar ‘s avonds na zonsondergang de huid van de boot tot leven komt en een subtiel lichtspel van het Noorderlicht in de Piushaven laat verschijnen. Naast de autonome uitstraling van de boot is de Love Boat ook een functioneel kunstwerk dat dertig dagen per jaar ingezet kan worden voor andere uitlopende activiteiten. Als varend kunstwerk gaat de Love Boat steeds op verrassende en dynamische wijze een interactie aan met de omgeving en gebruikers van de Piushaven. In overleg met bewoners is bekeken welke functies de boot kan hebben. De Love Boat kan bijvoorbeeld ingezet worden: als trouw locatie, live-muziekpodium / dj booth, voor de intocht van Sinterklaas of Gay Pride maar vooral als spectaculaire eyecatcher voor de Piushaven en de stad Tilburg. Het is ook mogelijk dat studenten van kunstacademies videobeelden maken om tijdelijk te presenteren op de led huid. Alle kunstzinnige uitingen worden in samenwerking met Vollaerszwart en partner BKKC beoordeeld.

Bekijk hier een impressie van de Love Boat, mede mogelijk gemaakt door Studio Vollaertszwart.

Het bericht Ontwikkeling Love Boat van start verscheen eerst op Piushaven.