Ontwikkelgebied ‘Fabriekskwartier Noord’ opgave voor studenten NEPROM opleiding

Voor de derde keer was het ontwikkelgebied ‘Fabriekskwartier Noord’ de opgave waar studenten van de NEPROM opleiding een plan voor moesten schrijven. De studenten, verdeeld in groepen, nemen de rol aan van de ontwikkelaar. De plannen worden aangeboden aan de jury. De jury bestaat uit een vertegenwoordiging van de NEPROM en projectleider Piushaven (gemeente Tilburg).

Casus Fabriekskwartier Noord
De huidige situatie van het deelplan Fabriekskwartier Noord is als casus voorgelegd aan de studenten. Fabriekskwartier Noord ligt aan de zuidoever van de Piushaven en maakt onderdeel uit van de gebiedsontwikkeling. Op het terrein vinden op dit moment vooral bedrijfsactiviteiten plaats. Zo is daar o.a. de busremise gevestigd.

NEPROM opleiding
De NEPROM draagt met diverse opleidingen en kennisbijeenkomsten al jarenlang bij aan de professionalisering van spelers in het veld van vastgoedontwikkeling. Voor een succesvolle vastgoed- en gebiedsontwikkeling zijn kennis, vakmanschap en vernieuwende oplossingen onontbeerlijk. Met theoretische bagage maar altijd ingestoken op de vragen uit de praktijk. De praktijk van de project –en gebiedsontwikkeling van vandaag vraagt immers om gezamenlijke oplossingen van marktpartijen en overheden.

Het team met het beste plan krijgt eeuwige roem en een kleine attentie.

Het bericht Ontwikkelgebied ‘Fabriekskwartier Noord’ opgave voor studenten NEPROM opleiding verscheen eerst op Piushaven.