A.s. vrijdag wordt StadsTuinderij Piushaven officieel geopend. Sinds februari dit jaar zijn alle voorbereidingen voor de StadsTuinderij Piushaven in samenwerking met Het Werkt, Stichting Social Energy, enkele andere organisaties en veel vrijwilligers van start gegaan. Alle inspanningen van de afgelopen maanden worden door de natuur rijkelijk beloond, er zijn inmiddels vele groenten, zoals: diverse soorten sla, meerdere variaties aan koolgewassen, bonen, aardappelen; en in twee grote tunnelkassen staan komkommers, tomaten, pepers, paprika’s en aubergines.

Ook hebben twee schotse hooglanders, moeder en dochter, een thuishaven gevonden in de StadsTuinderij, evenals de bijenvolken van Stadsimker Marcel Horck.

De officiële openingshandeling wordt vrijdag vanaf 16.00 uur uitgevoerd door Mario Jacobs, wethouder Groen en Landschap. Berend de Vries is als wethouder Piushaven ook aanwezig. Naast de officiële openingshandeling wordt ook de sleutel aan de winkel voor Stadse boeren overgedragen, en er worden ideeën geplant, dat alles in het mooie centrum van Tilburg.

Het bericht Officiele opening StadsTuinderij verscheen eerst op Piushaven.