Nieuwe wijk in Galjoenstraat Piushaven

De gemeente en Van der Weegen Bouwontwikkeling tekenen een overeenkomst  voor de bouw van 52 woningen in de Galjoenstraat in het gebied Piushaven. Op de locatie waar vroeger onder andere het bedrijf Janus Metaal gevestigd was, worden 30 koopwoningen (huizen) gebouwd en 22 sociale huurappartementen.  

Van der Weegen heeft de afgelopen jaren diverse ontwerpen gemaakt voor herontwikkeling van de locatie. Beide partijen zijn tevreden met het huidige plan, dat voldoet aan de kwaliteit van het Piushavengebied. Wethouder Berend de Vries: “Het is mooi om te zien dat de Piushaven volop in beweging is. Het is een prachtige plek om te wonen, te recreëren en te verblijven. Met de ontwikkeling in de Galjoenstraat voegen we opnieuw een stukje smoel toe aan het gebied.”

Intieme woonstraten
Het plan bestaat uit twee intieme woonstraten met stadswoningen en appartementen en een eigen binnenterrein. Aan de kant van de Galjoenstraat komen de appartementen in vier woonlagen,  daarachter de huizen. Op het binnenterrein vindt het parkeren plaats, gedeeltelijk onder de groene terrastuinen van de huizen.  Leuk detail in het plan is de voetgangersdoorgang vanaf de Galjoenstraat naar de Hoogvensestraat. Deze is voor iedereen toegankelijk. 

Begin 2019 vindt de ruimtelijke procedure plaats waarna de bouw in 2020 start. Marc Buster, directeur van Van der Weegen: “Wij gaan graag weer aan de slag in de Piushaven. Met de bouw van dit plan wordt een bijzonder en uniek woonwijkje toegevoegd aan het gebied”.

 

Het bericht Nieuwe wijk in Galjoenstraat Piushaven verscheen eerst op Piushaven.