NEPROM, Leergang Projectontwikkeling met casus Piushaven

9 juni stond opnieuw de casus Fabriekskwartier Piushaven centraal bij de NEPROM Leergang Projectontwikkeling.

Veel inspirerende ideeën werden gepresenteerd.
De winnende groep kreeg uitgereikt de publicatie “Ruig en goed; 15 jaar gebiedsontwikkeling Piushaven”

De studenten, verdeeld in groepen, nemen de rol aan van de ontwikkelaar. De plannen worden aangeboden aan de jury. De jury bestaat uit een vertegenwoordiging van de NEPROM en projectleider Piushaven (gemeente Tilburg).

Casus Fabriekskwartier Noord
De huidige situatie van het deelplan Fabriekskwartier Noord is als casus voorgelegd aan de studenten. Fabriekskwartier Noord ligt aan de zuidoever van de Piushaven en maakt onderdeel uit van de gebiedsontwikkeling. Op het terrein vinden op dit moment vooral bedrijfsactiviteiten plaats. Zo is daar o.a. de busremise gevestigd.

NEPROM opleiding
De NEPROM draagt met diverse opleidingen en kennisbijeenkomsten al jarenlang bij aan de professionalisering van spelers in het veld van vastgoedontwikkeling. Voor een succesvolle vastgoed- en gebiedsontwikkeling zijn kennis, vakmanschap en vernieuwende oplossingen onontbeerlijk. Met theoretische bagage maar altijd ingestoken op de vragen uit de praktijk. De praktijk van de project –en gebiedsontwikkeling van vandaag vraagt immers om gezamenlijke oplossingen van marktpartijen en overheden.

De winnende groep kreeg uitgereikt de publicatie “Ruig en goed; 15 jaar gebiedsontwikkeling Piushaven”

Het bericht NEPROM, Leergang Projectontwikkeling met casus Piushaven verscheen eerst op Piushaven.