Moluks/Indisch eethuis aan de Piushaven

Altijd mooi, als het een kleine ondernemer lukt om een eigen stek op Tilburgs grondgebied uit te kerven. Aan de Piushaven bijvoorbeeld, waar de 39-jarige Tamara Rutumalessy (Tammy voor vrienden) afgelopen weekend haar Moluks/Indisch eethuis By Tammy opende. 

Het zal de buurt in ieder geval niet ontgaan zijn: die hoge, vrolijke schaterlach die van de Havenmeester afstuitert en deining op het water van de haven veroorzaakt. Als het niet zo’n vreselijk woord was, zou je zeggen dat Rutumalessy een ‘mensenmens’ is. Koken vindt ze prachtig, maar het praten met al wie er op de rendang en tahoe-tempeh af komt evenzeer. Toch scheelde het niet veel of de haven was By Tammy-loos gebleven. 

Fonkelt
In mei 2013 opende ze haar eerste onderneming (ook onder de naam By Tammy) aan de Paleisring. De vier kinderen waren wat groter en de kans deed zich voor: de pizzeria die er voorheen zat, werd gesloten. Kwestie van ‘nu of nooit’.
Het eethuisje floreerde er, maar de deuren moesten dicht vanwege de verbouwing van de Heuvelpoort tot parkeergarage. Ze wilde door, graag, maar de banken deden moeilijk, het duurde lang om een nieuwe locatie te zoeken en twee van haar dochters zijn zwanger. “Maar ach, die kunnen zelf wel in bed kruipen”, lacht ze.
Ze zette door. Haar nieuwe eethuisjes fonkelt van de nieuwigheid, het is een flinke stap opwaarts vergeleken met het onderkomen aan de Heuvelring. 

De nieuwe locatie aan de Galjoenstraat (tegenover de BOUWplaats) bevalt uitstekend: de buurtbewoners komen kijken, een nieuwsgierig informeren alom. Ze is vanaf nu zes dagen per week open, van 13 tot 22 uur (op donderdag, vrijdag en zaterdag tot 23 uur). In de wintermaanden hoopt ze een bezorgdienst op te starten. 
En yep, ze runt het allemaal in haar uppie. “Maar af en toe springt mijn moeder bij.”

Bron: Brabants Dagblad

Het bericht Moluks/Indisch eethuis aan de Piushaven verscheen eerst op Piushaven.