LOVE BOAT ALS DRIJVEND KUNSTOBJECT

LOVE BOAT is een lichtontwerp van studio VollaersZwart voor de Piushaven in Tilburg. Geïnspireerd op het fenomeen Aurora Borealis (het noorderlicht) vormt de LOVE BOAT een drijvend licht-object voor de Piushaven. LOVE BOAT is een tweedehands Bakdekker uit 1932. Deze unieke boot is voorzien van een fotografische print van het Noorderlicht en vervolgens volledig bekleed met RGB-LED-lampjes. Gezamenlijk vormen alle aangebrachte lampjes een 3D video-display als huid van de boot. Op deze videohuid wordt een programma van geleidelijk veranderende sfeerbeelden van het noorderlicht afgespeeld. 

De LOVE BOAT heeft sinds 2016 een permanente ligplaats (voor maximaal vijf jaar)  in het midden van de Piushaven waar ‘s avonds na zonsondergang de huid van de boot tot leven komt en een lichtspel van het Noorderlicht in de Piushaven laat verschijnen. Naast de autonome uitstraling van de boot is de LOVE BOAT ook een functioneel kunstwerk.

LOVE BOAT BEHEER, EXPLOITATIE EN ONDERHOUD

De LOVE BOAT wordt beheerd door stichting Piushaven Levend Podium. Zij zorgt voor de programmering, exploitatie en onderhoud van de boot.