Love Boat

Love Boat ‘Led it Be’

Love boat als drijvend kunstobject

LOVE BOAT is een lichtontwerp van studio VollaersZwart voor de Piushaven in Tilburg. Geïnspireerd op het fenomeen Aurora Borealis (het noorderlicht) vormt de LOVE BOAT een drijvend licht-object voor de Piushaven. LOVE BOAT is een tweedehands Bakdekker uit 1932. Deze unieke boot is voorzien van een fotografische print van het Noorderlicht en vervolgens volledig bekleed met RGB-LED-lampjes. Gezamenlijk vormen alle aangebrachte lampjes een 3D video-display als huid van de boot. Op deze videohuid wordt een programma van geleidelijk veranderende sfeerbeelden van het noorderlicht afgespeeld.  De LOVE BOAT krijgt een permanente ligplaats (voor vijf jaar)  in het midden van de Piushaven waar ‘s avonds na zonsondergang de huid van de boot tot leven komt en een lichtspel van het Noorderlicht in de Piushaven laat verschijnen. Naast de autonome uitstraling van de boot is de LOVE BOAT ook een functioneel kunstwerk.

piushaven-loveboat1

Functies love boat

30 Dagen per jaar wordt de boot ter beschikking gesteld aan (commerciële) doeleinden of activiteiten binnen de programmering van de Piushaven. De boot kan ingezet worden voor uiteenlopende activiteiten in de haven. Als varend kunstwerk gaat de LOVE BOAT steeds op verrassende en dynamische wijze een interactie aan met de omgeving en gebruikers van de Piushaven. De LOVE BOAT kan bijvoorbeeld ingezet worden: als trouw locatie, drijvend live-muziekpodium / dj booth/ als beeldscherm voor vertoning van kunstzinnige filmpjes, de intocht van Sinterklaas of T- Pride maar vooral als spectaculaire eyecatcher voor de Piushaven en de stad Tilburg.

Commissie love boat

Om breed draagvlak binnen Tilburg te creëren, opbouwend naar Brabant, Nederland en verder is door Piushaven Levend Podium in september 2015 een commissie Love Boat samen gesteld.
Een groepje inspirerende en geïnteresseerde mensen vanuit verschillende geledingen uit de stad die een paar keer per jaar samen nadenken over mogelijkheden en kansen, invulling van het programma.
Leden commissie:

Love Boat beheer, exploitatie en onderhoud

De LOVE BOAT wordt beheerd door stichting Piushaven Levend Podium. Zij zorgt voor de programmering, exploitatie en onderhoud van de boot en werkt hiervoor nauw samen met verschillende partijen in de Piushaven.

Huur Love Boat voor externen

Wilt u de LOVE BOAT huren als drijvend podium, trouwlocatie of andere doelen?
Dat kan! Er kunnen echter maar 5 personen op het voordek en er is geen verblijfsmogelijkheid binnen.
De led huid van de boot is te gebruiken als videoscherm. Deze mag echter NOOIT voor commerciële uitingen gebruikt worden.
Huur van de LOVE BOAT is € 500 per dagdeel, inclusief vervoer van gasten naar en van de boot op het water. Deze prijs is exclusief  btw voor stichtingen, inclusief btw voor bedrijven/ ondernemers.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Judith van loon, programmacoördinator Piushaven Levend Podium via judith.van.loon@tilburg.nl of info@piushaven.nl

Studio VollaersZwart

Kunstenaarsduo Madje Vollaers en Pascal Zwart startten Studio VZ in 1991 als een design studio voor interdisciplinaire design en visuele communicatie. Zij gaan de interactie aan tussen verschillende disciplines  zoals architectuur, sculpturen, mode, cultuur en communicatie. Openbare ruimten zijn een platform voor hun werk.
VOLLAERSZWART heeft verschillende projecten gerealiseerd op gebied van kunst en design. Zij heeft zich in de afgelopen 25 jaar ontwikkeld als een gerenommeerde studio voor internationale exposities, festivals, kunstwerken in de openbare ruimte en City dressing. Zo waren zij o.a. verantwoordelijk voor de aankleding van Amsterdam bij de kroning van Willem Alexander en een van de belangrijkste licht kunstenaars bij verschillende edities van GLOW Eindhoven en in Istanbul december 2015. Voor meer informatie en hun projecten zie: www.vollaerszwart.com

piushaven-loveboat2