“Love boat / Led it be”

“Love boat/Led it be”

Piushaven krijgt haar eigen “Love boat/Led it be” , een drijvend lichtkunstobject ontworpen door Studiovollaerszwart. De ontwerpers willen graag iets teruggeven aan de haven. Een boot die verbindend werkt tussen mensen onderling en tussen mens en omgeving. De boot is ‘bekleed’ met een scheepshuid van RGB-LED-lampjes. Hierop wordt een programma van geleidelijk veranderende videobeelden afgespeeld, een impressie van het Noorderlicht. Overdag heeft de boot de zachte kleuren van het Noorderlicht, die na zonsondergang veranderen in een subtiel en heel rustig  lichtspel. Niet overheersend, maar passend in de omgeving met reflectie op het water. De beelden die hierover tot op heden circuleerden zijn wat dat betreft niet realistisch. In werkelijkheid zal de lichtkunst veel minder opvallend zijn, veel subtieler. De vorm van de boot, 10-12 meter lengte, is nog niet bepaald. Na de definitieve opdracht maakt Studiovollaerszwart realistische impressies van het ontwerp. De boot heeft een motor en kan, afhankelijk van het gebruik, regelmatig verplaatsen.

Extra mogelijkheden
De “Love boat/Led it be” is primair een kunstwerk, maar geeft ook andere mogelijkheden voor Tilburg. De boot kan regelmatig voor activiteiten worden ingezet. Daarover had de Stichting Levend Podium Piushaven (ontwikkelaars en gemeente) samen met de ontwerpers op 13 april een bijeenkomst met een aantal bewoners, schippers en ondernemers uit Piushaven:  Hoe kunnen we de Loveboat gebruiken en wat moeten we regelen om dat gebruik op een goede manier mogelijk te maken en te borgen?  De deelnemers dachten erg positief mee en opperden kansrijke ideeën zoals: kleinste varend hotel, inzetten als marketingtool naar andere gemeenten, podium voor kleine concerten, (maandelijks)wisselende projecties i.s.m. Fontys, huwelijksboot, locatie voor (mini)talkshow etc. Deze ideeën worden verder uitgewerkt.

Deelnemers gaven aan dat bij de uitwerking aan het volgende gedacht moet worden:

  • Draagvlak bewoners en ondernemers                          * Bedrijfsplan en beheersplan (ook techniek)
  • Borging en ontwerpersrechten (na 5 jaar)                   * Beheersvorm (Stichting?)
  • Communicatie                                                                    * Geen beperking voor andere evenementen                   
                                                                                                      Levend Podium

De Stichting Levend Podium gaat hiermee aan de slag.

Love Boat Noorderlicht

Het bericht “Love boat / Led it be” verscheen eerst op Piushaven.