Kunst in de Piushaven wijkt voor Love Boat

Het kunstwerk dat midden in de Piushaven ligt wordt verplaatst naar de vijver bij de Vijverlaan. Kunstenaar Eugene Van Lamsweerde maakte het object (zonder titel) 27 jaar geleden in opdracht van de gemeente. De nieuwe plaats is bepaald in overleg met de kunstenaar: de vijver van de Vijverlaan. Voordat het kunstwerk in de Vijverlaan wordt geplaatst zal het worden aangepast en onderhouden.

De aanleiding voor de verplaatsing na al die jaren, is de komst van de Love Boat, een drijvend kunstobject. Dit kunstwerk komt voor tenminste 5 jaar naar de Piushaven. Het ontwerp is van Studio VollaersZwart en is in opdracht van de Stichting Levend Podium gemaakt. De Love Boat is een boot die verplaatsbaar is en op tal van manieren ingezet zal worden voor verbindende activiteiten in de haven. De boot kan gebruikt worden als drijvend podium of als trouwlocatie en de LED huid is een videoscherm waar kunstenaars en studenten diverse artistieke filmpjes op kunnen laten spelen.

Op donderdag 24 maart 2016 wordt de Love Boat om 20.30 uur officieel te water gelaten. Een feestelijke gelegenheid waarbij de hele stad wordt uitgenodigd om deze bijzondere boot te verwelkomen.

Het bericht Kunst in de Piushaven wijkt voor Love Boat verscheen eerst op Piushaven.