Koning Willem-Alexander in Tilburg voor werkbezoek aan Piushaven en Spoorpark

Koning Willem-Alexander was dinsdagmiddag voor een bezoek in Tilburg. Voor het werkbezoek in het kader van burgerinitiatieven, liet hij zich rondleiden langs de Piushaven en door het Spoorpark. Hij sprak er met verschillende betrokkenen.

Bezoek koning Willem-Alexander aan de Piushaven en de Spoorzone.

Werkbezoek begon bij de Piushaven

Het werkbezoek van Willem-Alexander begon rond 13.30 uur bij de Piushaven, een gebied dat zich de afgelopen jaren sterk heeft ontwikkeld, mede door een samenwerking tussen omwonenden, ondernemers, schippers en de gemeente. De koning liet zich hierover informeren door havenmeester Saskia Janssen en door Nienke Feenstra en Jolien Clijsen, de twee oprichters van zeilschool De Topti’s. Ook had Willem-Alexander een ontmoeting met Max van Zon, de 12-jarige initiatiefnemer van het project ‘Piushaven, de schoonste haven van Nederland’.

Spoorpark

Het werkbezoek werd daarna voortgezet in het vorig jaar geopende Spoorpark, waar de koning werd ontvangen door kwartiermaker Lucy Bathgate. Na een rondleiding door het 7,5 hectare grote stadspark liet Zijne Majesteit zich in het T-huis bijpraten over het ontstaan van het park, een burgerinitiatief van betrokken Tilburgers. 

Koning Willem-Alexander weet de weg naar Tilburg de laatste jaren goed te vinden. In 2017 vierde hij zijn verjaardag in de stad met onder meer een wandeling door de Spoorzone. In 2018 bezocht hij het ROC op Stappegoor om het mbo-jaar 2018-2019 te openen.