Kick-Off BOUWplaatsJOUWplaats

In de voormalige Janusloodsen in de Galjoenstraat 35-37  in Tilburg, bruist vanaf 21 april, tweede Paasdag, BOUWplaatsJOUWplaats. Een project dat zich richt op de uiteindelijke ontwikkeling van de Janusloodsen tot woon-&werkgebied met kleinschalige bedrijvigheid. Iedereen is deze dag welkom.

BOUWplaatsJOUWplaats is de komende 3 jaar het middelpunt voor bewoners, kinderen, ondernemers, zelfstandigen en creatieven die zich willen ontwikkelen binnen de thema’s Wijklandbouw, Urban-ambachtsmarkten en een Bouw(Speel) Plaats. BOUWplaatsJOUWplaats wordt een plek waar JOUW ambitie waargemaakt kan worden in zowel klussen, tuinieren als ondernemen, straks in wonen en werken!

Creatief woon&werkgebied
BOUWplaatsJOUWplaats start op lichte wijze met initiatieven en events in de wijk. Zo kan het initiatief zich ontplooien tot een plek waar men tijdelijk gezamenlijk leert, creëert, ontwikkelt en ontmoet, met als uiteindelijk doel de voormalige Janusloodsen te ontwikkelen tot creatief woon&werkgebied ontworpen vanuit de behoefte van de toekomstige bewoners, ondernemers en omwonenden. Regie in eigen hand? Er zijn ook mogelijkheden voor een CPO-vorm (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap).

Partners zijn o.a Bazouq, Urban Tastin, Woodworks, Portagora, Autowerkplaats, NINIX, ‘een nieuw Tilburgs Creatief Collectief’, Het Werkt, Victor-Zorro, Coco Choco, Tilburg te Water, Ger Pepels en studenten van de NHTV.

Het bericht Kick-Off BOUWplaatsJOUWplaats verscheen eerst op Piushaven.