Jeske Tuerlings – Trotse eigenaresse van Say Jess Fashionstore

In de Piushaven zit een grote verzameling van verschillende onderneming wat het gebied heerlijk divers maakt. Zo ook ‘Say Jess’ – de winkel waar je voor veel meer terecht kunt dan alleen kleding. Vijf jaar geleden opende Jeske de winkel in de Piushaven en ze staat nog steeds, met veel liefde, voor haar klanten klaar.

Stukje geschiedenis

Jeske werkte voorheen in verpakkingsmaterialen, maar kreeg een burn-out. Ze is toen, samen met haar moeder, make-up party’s gaan houden. Steeds vaker merkte ze dat mensen haar vroegen naar haar kleding. Dat is ze er toen vrij snel bij gaan verkopen.

Terwijl ze dit deed reed ze iedere dag op het pandje af in de Piushaven waar ze inmiddels gevestigd is. Ze wilde hier maar wat graag een winkel openen. Haar moeder heeft toen een bezichtiging voor Jeske gepland. En twee maanden later? Toen ging de winkel al open!

Makkelijk is het niet altijd geweest. Ze kreeg geen krediet van de bank, die voorspelde dat ze binnen zes maanden failliet zou zijn. Die heeft ze gelukkig ongelijk kunnen bewijzen. Drie jaar daarna, zo’n twee jaar geleden, kreeg ze een auto-ongeluk waarbij ze een whiplash heeft opgelopen. Tot haar grote verdriet moest de winkel veel dicht, ze kon lange tijd niet veel werken. Maar, sinds afgelopen januari ziet Jeske een hele dikke stijgende lijn in de winkel en afgelopen april heeft ze de winkel helemaal veranderd.

Verandering van de winkel

Wat er allemaal veranderd is? Aan het begin verkocht Jeske nog zowel mannen- als vrouwenkleding. Inmiddels heeft ze zich volledig gericht op vrouwen, de ruimte die ze heeft in de winkel is immers beperkt. Ze verkoopt overigens veel meer dan alleen kleding. Zo kun je er ook terecht voor plantjes, accessoires, lifestyle en gifts! Maar de hoofdmoot blijf toch kleding.

Iedereen kan hier terecht

Kwaliteit en service zijn erg belangrijk bij Say Jess. Zelf is Jeske goudeerlijk: Staat iets je niet? Dan hoor je dat ook gelijk. Haar klanten weten zeker dat ze weggaan met kleding die ze goed staat. De kleding (en andere artikelen) moeten van hoge kwaliteit zijn, wat niet altijd betekent dat het duur is. Zo verkoopt ze bijvoorbeeld shirts van 18, of van 55 euro, zo kunnen klanten met iedere portemonnee bij haar terecht. Maar slechte kwaliteit, daar doet ze niet aan.

Jeske is ontzettend blij met haar winkel én met haar klanten. Ze gelooft dan ook in een wisselwerking tussen haar en haar klanten. Is zij goed voor de klanten? Dan zijn de klanten goed voor haar. Afgelopen weekend bestond ‘Say Jess’ vijf jaar. Om dat te vieren en om haar klanten te bedanken was ze dit weekend vrijdag, zaterdag én zondag open en deelde ze goodiebags & toffe prijzen uit. Jeske’s manier om haar klanten te bedanken.