Huidtherapie Brabant nu ook in Tilburg!

Huidtherapie Brabant neemt vanaf 1 juli 2021 alle behandelingen van Huidtherapie de Vocht over. Els de Vocht draagt na 30 jaar het stokje over aan het team van Huidtherapie Brabant. 

De overname van de huidtherapie praktijk in Tilburg komt niet uit de lucht vallen. “We hebben altijd de ambitie gehad om meerdere huidtherapeutische praktijken op te zetten. Niet voor niets hebben we jaren terug gekozen voor de naam: ‘Huidtherapie Brabant’, aldus Madelon Verdaasdonk eigenaresse van Huidtherapie Brabant. 

“Daarnaast is de praktijk gevestigd in het Gezondheidscentrum Piushaven waar onder andere huisartsen, fysiotherapeuten en andere disciplines gevestigd zijn. Dit zorgt ervoor dat de lijntjes kort zijn. Dit resulteert weer in fijne samenwerkingen. Natuurlijk was ook de locatie een groot pluspunt. De Piushaven is een bruisend en dynamische plek in Tilburg waar we graag ons steentje aan willen bijdragen. Voor ons was dit de doorslag om de praktijk over te nemen!” 

Grootste orgaan

Huidtherapie is als discipline sterk groeiende. De huidtherapeut is dé paramedicus voor de zorg van ons grootste orgaan: de huid. Bijna 2 miljoen mensen in Nederland hebben een huidaandoening en worden hiermee belemmerd in hun dagelijkse doen. De huidtherapeut vervult voor deze mensen een belangrijke rol in het voorkomen en het behandelen van huidproblemen. 

Huidtherapie Brabant onderscheidt zich door naast medische behandelingen zoals acnetherapie, littekentherapie en oedeemtherapie ook cosmetische behandelingen aan te bieden. “Wij zijn gespecialiseerd in de huid en willen dat onze klanten altijd eerlijk en goed worden geadviseerd. Of het nu gaat om het zwachtelen van een been vanwege overmatig oedeem of het weg laseren van gesprongen rode vaatjes in het gezicht, wij willen het vertrouwde gezicht zijn waar men met al hun veelal persoonlijke vragen terecht kan”, aldus Monique Machielsen, eigenaresse van Huidtherapie Brabant. 

Fitness voor je huid

Daarnaast biedt Huidtherapie Brabant ook endermologie (ook wel LPG genoemd) aan. “Een LPG-behandeling werkt als een fitness voor je huid waarbij onder andere cellulitis, buikvet, huidverslapping en overtollig vocht worden aangepakt. Zowel in Prinsenbeek als op onze locatie in Dongen werken wij met het LPG apparaat en zijn wij zeer enthousiast over de resultaten”, aldus Monique. LPG is populair, natuurlijk en pijnloos! 

LPG is een intensieve bindweefselmassage welke bij zowel mannen als vrouwen kan worden uitgevoerd. Een LPG behandeling bevordert de doorbloeding en stimuleert de afvoer van bijvoorbeeld vetcellen. Door middel van het LPG apparaat is het mogelijk om een natuurlijk proces in gang te zetten waarbij vetophopingen worden afgebroken en de huis weer gezond en sterk wordt.

Over Huidtherapie Brabant

Monique Machielsen en Madelon Verdaasdonk runnen samen Huidtherapie Brabant sinds 2010. Het team van 8 huidtherapeuten/huidspecialisten adviseert en helpt bij het constateren en het behandelen van de gezonde, zieke of beschadigde huid. Het team heeft onder andere vestigingen in Prinsenbeek, Dongen en nu óók in Tilburg.

Overigens is een huidtherapeut direct toegankelijk. Dit betekent dat men zonder verwijzing een afspraak kan maken. Huidtherapie Brabant werkt nauw samen met o.a. de huisarts, dermatoloog, plastisch chirurg, oncoloog, psycholoog en andere paramedici. Daarnaast heeft Huidtherapie Brabant contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland.