Horecanieuws: Biku wordt Stadskombuis Harboury

Horecagelegenheid Biku aan de Piushaven gaat over in andere handen en wordt restaurant Stadskombuis Harboury. De ondernemers zijn ervaren kok Hein Schlahmilch (52) en partner Marly Hendrickx (55). Met de wisseling van de wacht gaat de locatie zich meer op eten richten. 

Waar Biku een kruising was tussen een borrel- eetgelegenheid en winkel (waar mensen bijvoorbeeld Boeddha-beelden konden kopen), wordt de Stadskombuis een restaurant. De nieuwe uitbaters concentreren zich het eerste jaar op ‘borrelen, diner en terras’.

Het stoppen van Biku heeft geen achterliggende ‘droeve reden’: de eigenaren hebben andere projecten om handen en daar willen ze zich op concentreren. “En we hebben nu een volwaardige opvolger gevonden”, zegt Geert van Hoof van Biku. 

De Swaen Van Hoof en Hein Schlahmilch leerden elkaar jaren geleden bij het bekende restaurant de Swaen in Oisterwijk kennen, waar de twee bij Cas Spijkers in de leer waren. Schlahmilch werkte daarna als chef-kok bij toonaangevende restaurants in Nederland, maar had als ondernemer ook een delicatessenzaak en wijnhuis.  

Of de Stadskombuis De Swaen-aspiraties heeft? De chef-kok lacht: “Destijds was De Swaen het tweede restaurant in Nederland met twee sterren. Aan de haven zitten veel horecagelegenheden die het middensegment bedienen. Voornamelijk de onderste helft van dat segment, wij willens ons op het bovenste deel richten.”
‘Mooiste bereiding’ De Stadskombuis legt zich niet toe op een bepaalde keuken. “Ik wil van elk product de mooiste bereiding ontdekken. Met goede ingrediënten uit de buurt, biologisch, maar we gaan niet voor een specifiek duurzaam imago. Dat maakt gewoon integraal deel uit van de keuken.” 

Voor de opening van het nieuwe restaurant is er nog geen specifieke datum, maar dat gebeurt ‘zo snel mogelijk’. Het pand van Biku wordt licht verbouwd, zo verdwijnt het winkelaspect uit de zaak en is er straks een open keuken.

De overname werd mede mogelijk gemaakt door een crowdfundingactie, daar werd 75.000 euro mee opgehaald. “Dat was heel leuk om te doen”, aldus Schlahmilch. “Het ging heel snel, net een rad van fortuin. Het was bijzonder om te zien.”

Bron: Brabants Dagblad

Het bericht Horecanieuws: Biku wordt Stadskombuis Harboury verscheen eerst op Piushaven.